Cs abandona el ple i renuncia a votar al ple sobre Torre Negra

Cs al·lega 'inseguretat jurídica' malgrat els aclariments del secretari


Temes relacionats

El ple denega a Núñez i Navarro construir més de 1.800 habitatges a Torre Negra (19/jul/18)


  • Comparteix:

Moment de la votació mentre marxen els regidors de Cs del ple de Sant Cugat

Moment de la votació mentre marxen els regidors de Cs del ple de Sant Cugat

El grup municipal de Cs ha abandonat aquest dijous el ple durant la votació de la denegació del projecte de Núñez i Navarro per construir a Torre Negra. Els regidors han al·legat 'inseguretat jurídica' per les condicions de vot i la informació referent a l'expedient. Uns arguments que han estat contestats tant per l'alcaldessa com pel secretari, que ha defensat la conveniència de tramitar-ho via plenari i ha aclarit que el sentit del vot no té cap conseqüència legal ja que el planejament vigent situa Torre Negra com un espai no urbanitzable.

Segons Cs, la denegació es podria formalitzar, com és habitual, via decret d'alcaldia, però que s'ha optat pel ple seguint les recomanacions de serveis jurídics externs al consistori. Un fet que, segons la regidora de Cs Múnia Fernández-Jordán, els genera dubtes i certa 'inseguretat jurídica'.

Fernández-Jordán

Si es vol donar seguretat jurídica al ple, no l'hem trobat a l'expedient. No l'hem trobat com per prendre una decisió al ple que com alcaldessa pot prendre.


Davant aquestes crítiques, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha respost als regidors taronja i ha apel·lat a manifestar al ple la unitat en la protecció de Torre Negra.

Carmela Fortuny

Està clar que amb un tema tan important no toca fer un decret sinó un ple per mostrar unitat.


També ho ha fet el secretari, Josep Maria Rigau, que ha situat el plenari com l'òrgan competent.

Josep Maria Rigau

Jo entenc que en aquest cas concret és competència del ple. En el planejament l'aprovació inicial és competència de l'alcaldia, però és un acte purament de tràmit.


Els regidors de Cs han expressat el compromís amb la preservació de l'espai, però finalment han optat per absentar-se durant la votació. Rigau també ha aclarit que la votació no comportava cap mena de conseqüència legal i ha reiterat la potestat del consistori de preservar Torre Negra.

Josep Maria Rigau

Torno a repetir que és legitim i vàlid, confirmat pel TSJC, que el sector de Torre Negra pot ser sòl no urbanitzable i per tant preservat del desenvolupament urbanístic.


El secretari també els ha recordat que assistir i exercir el dret a vot al ple és una obligació.

Josep Maria Rigau

Dins l'obligació d'un regidor hi ha l'assistència i també exercir el vot. Per això la llei permet abstenir-se.


La denegació s'ha aprovat amb el suport de tots els regidors, tret del PP que s'ha abstingut i Cs que ha abandonat el ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.