Els CDR tornen a protagonitzar un tens debat al ple de Sant Cugat

Els grups aproven una moció de suport a Adrià Carrasco i Tamara Carrasco amb l'oposició del PP, Cs i el PSC


  • Comparteix:

Tamara Carrasco en un acte públic / Foto: ACN

Tamara Carrasco en un acte públic / Foto: ACN

El ple municipal ha ratificat el suport als investigats dels CDR, en concret Tamara i Adrià Carrasco després d'un intens debat. Ho ha fet a través d'una moció, presentada per la CUP-PC, que rebutja el processament dels dos membres dels CDR. Hi han votat a favor el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Dimitri Defranc. En contra s'hi han manifestat el PP, Cs i el PSC, mentre que el regidor no adscrit Xavier Cortés s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ

El debat ha girat al voltant de la legalitat de les accions dels CDR. Cs i PP han posat exemples del que consideren accions 'intimidatòries i violentes', mentre que el portaveu del PSC, Pere Soler, ha puntualitzat que, tot i que creu que no hi ha delicte en les accions d'Adrià i Tamara Carrasco, no dóna suport als acords. Els grups que hi han votat a favor han insistit, com en la moció que ja es va aprovar el maig passat, en la 'persecució' de la protesta des d'un punt de vista 'polític i no jurídic'. El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha posat com a exemple el cas Valtònyc.

Èric Gómez

És una constatació més que la justícia espanyola no actua amb criteris jurídics. Ho hem vist amb el cas Valtònyc, ho hem vist dia sí dia també, es tracta d'una campanya de persecució política.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha remarcat el suport a la justícia espanyola davant la belga.

Álvaro Benejam

Hi ha coses que a Bèlgica no són delicte i aquí sí i al revés. Comparar dues legislacions és ridícul a nivell jurídic. M'agradaria saber què hagués passat si aquesta persona no hagués estat a Bèlgica, que s'està convertint en un paradís pels delinqüents.


La moció assegura que l'Ajuntament ha de treballar 'per defensar la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta com a forma d'acció política legítima'. També insta la fiscalia a retirar els càrrecs contra els encausats i demana a la resta de grups a donar suport a la campanya 'Adri, et volem a casa'.

Els independentistes rebutgen 'els escorcolls i la pressió policial' a la qual es veuen exposats, asseguren, els familiars dels encausats. Adrià Carrasco ha viatjat a Brusel·les per evitar el judici, mentre que Tamara Carrasco té prohibit abandonar el seu municipi, Viladecans, mentre duri la investigació del jutge.

Debat sobre la caiguda d'una dona als Jardins del Monestir
La caiguda d'una dona durant els incidents entre unionistes i independentistes a la plaça de l'1 d'octubre ha estat protagonista també al debat. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha parlat durant la seva intervenció d''una agressió per pensar diferent'. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, li ha respost que qui va agredir va ser 'un unionista', mentre que el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha explicat que va presenciar l'incident en persona i que la caiguda va ser fortuïta 'durant una discussió', versió que ha ratificat el fill de la dona durant l'audiència ciutadana del ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.