Nou impuls a les polítiques de prevenció del VIH entre els joves de Sant Cugat

El ple d'aquest dilluns referma el seu compromís amb la lluita contra el virus


Temes relacionats

ERC-MES vol que l'Ajuntament es comprometi amb la lluita contra el VIH (30/nov/18)

ERC-MES proposa que s'estudiï instal·lar màquines expenedores de preservatius als instituts (16/nov/16)


  • Comparteix:

Els republicans van impulsar la campanya 'Folla't la sida' / Foto: JERC

Els republicans van impulsar la campanya 'Folla't la sida' / Foto: JERC

Sant Cugat referma la lluita contra el VIH i l'estigmatització de les persones que el pateixen. El ple municipal d'aquest dilluns ha tirat endavant, amb els vots contraris del PP, la proposta d'ERC-MES que demana a l'Ajuntament que es reivindiqui l'1 de desembre com a Dia Internacional de la Lluita contra el VIH amb una pancarta a la façana del consistori. També reclama que s'incorpori l'1 de març Dia per la Zero Discriminació, que promogui programes de salut sexual entre els joves i que fomenti l'ús del preservatiu amb punts d'accés gratuït i de màquines expenedores als centres d'educació secundària. El govern ha recordat que aquest últim reclam és competència dels instituts.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha lamentat haver de tornar a presentar una moció aprovada per unanimitat ara fa dos anys perquè 'l'equip de govern no ha complert els acords'. Gómez ha reivindicat que l'educació sexual 'és un dret' i que l'ideari concret d'un centre escolar 'no hauria de privar' els seus alumnes de rebre-la.

El text ha afrontat la votació d'una esmena de Cs, mentre que el PDeCAT-Demòcrates ha decidit finalment retirar les seves per no suposar canvis 'substancials' en el text. En el cas de les al·legacions taronges, la formació demanava als republicans retirar la referència de 'Països Catalans', però no ha estat acceptada.


Èric Gómez

El nostre grup no pot entendre que cap discurs carca, caspós, conservador o moralista justifiqui que no es posin els preservatius a l'abast dels joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.