L'oposició fa abaixar un 10% el sou dels membres del govern de Valldoreix

Puig i els seus vocals volien mantenir la quantitat de l'anterior mandat


Temes relacionats

Ja definit el nou cartipàs del govern de l'EMD de Valldoreix (21/jun/19)


  • Comparteix:

La junta de veïns ha estat marcada per la posició en minoria del govern / Foto: Cugat Mèdia

La junta de veïns ha estat marcada per la posició en minoria del govern / Foto: Cugat Mèdia

Els grups polítics de l'oposició han fet abaixar un 10% el sou de cadascun dels membres del govern en minoria de Junts per Sant Cugat Valldoreix en la junta de veïns d'aquest dijous, en què s'ha establert el cartipàs del mandat. L'equip de Josep Puig proposava mantenir el salari de fa quatre anys amb una retribució de 43.710 euros anuals per al president, de 33.000 euros per a la vicepresidenta primera i de 26.000 euros per a les vocalies amb àrea de govern. L'oposició xifra la rebaixa en uns 12.669'52 euros d'estalvi.

La rebaixa ha estat proposada a la junta pel vocal i portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, en una proposta consensuda majoritàriament per l'oposició que ha tingut el suport de tots els grups polítics de fora del govern. Des de l'equip de Puig, la vocal d'Economia, Elena Degollada, ha lamentat que la rebaixa no s'hagi proposat per trams com s'ha fet, per exemple, a l'Ajuntament de Sant Cugat, ha dit. 'Vostès apliquen un 10% de rebaixa a tots els càrrecs del govern, sense tenir en compte que cada càrrec no comporta la mateixa dedicació', ha etzibat Degollada, que també ha apuntat que amb un membre menys al govern respecte a l'anterior mandat s'haurien de repartir més tasques.

'És un dia històric. Crec que és la primera vegada en 12 anys que l'oposició guanya votacions a l'EMD i es fa palès que no hi ha majoria absoluta', ha celebrat Cahís en declaracions als mitjans. El republicà també ha explicat que als 12.669'52 euros s'hi han de sumar 17.900 euros derivats de l'estalvi que ha suposat que l'oposició hagi renunciat a tenir una dedicació parcial, com segons Cahís els proposava l'equip de govern. Així, els vocals de l'oposició funcionaran per dietes i cobraran 900 euros per a l'assistència als plens i 200 per a l'assistència a les juntes de portaveus i comissions diverses, amb un topall anual de 12.000 euros per a cada vocal.

Així el sou de l'oposició s'ha incrementat respecte a l'anterior mandat, quan, segons Cahís, l'oposició cobrava uns 200 euros mensuals. Aquest increment ha estat celebrat des de tots els grups polítics, inclòs el del govern.

Juntes de veïns mensuals
Un altre dels principals acords de la sessió ha estat que les juntes de veïns de l'EMD passin a ser mensuals, i no cada dos mesos com en els anteriors mandats. Des de l'oposició, ERC-MES, el PSC i la CUP-PC han argumentat que amb el canvi de freqüència s'augmenta la transparència i es permet fer un seguiment més ampli de les qüestions tractades. Des de l'equip de govern, en canvi, creuen que la modificació 'no era necessària', sobretot pel cost de cada sessió: uns 400 euros. Les juntes de veïns no es feien mensuals des que Montserrat Turu capitanejava l'EMD.

La sessió també ha servit per donar compte de les àrees de govern creades, de la constitució dels grups polítics i dels respectius portaveus, així com del nomenament del representant de l'EMD a l'AMTU, l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, que recaurà en Josep Puig i la suplència en Susanna Herrada.

Mira aquí la sessió plenària




Elena Degollada

Penso que assumir la feina de cinc entre quatre ja és més feina i nosaltres proposàvem deixar el salari com estava. A nosaltres ens semblava fer un gest tenint en compte que el salari no s'ha actualitzat des de fa quatre anys i que la càrrega de feina és superior.

Lluc Cahís

Avui és un dia històric perquè és la primera vegada en 12 anys crec que es fa palès que no hia ha majoria absoluta. És un glop de realitat per l'equip de govern i una línia de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.