Cs demana la dimissió del Síndic de Greuges i proposa crear una comissió de suggeriments

La formació taronja, que no participarà al ple extraordinari d'aquest dilluns, presenta dues mocions per a la sessió ordinària de gener


  • Comparteix:

Els tres regidors de Cs a Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Els tres regidors de Cs a Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Cs demana la dimissió del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, després d'unes declaracions 'molt greus' sobre la sanitat pública catalana i pel seu 'alineament amb el bloc separatista'. La formació taronja presentarà dues mocions al proper ple ordinari de Sant Cugat, una per reprovar Ribó i l'altra, de caire estricament local, per crear una comissió especial de suggeriments per tal que l'Ajuntament disposi d'un informe anual de queixes i reclamacions públic.

Mocions
Cs vol fer força en l'àmbit local amb una 'acció global' per exigir la dimissió del Síndic de Greuges. Segons expliquen els taronges, Ribó va afirmar en una entrevista que la sanitat pública catalana té 'un sobrecost amb la gent de fora de Catalunya que ve a intervenir-se'. La moció per reprovar les afirmacions i actuacions de Ribó, segons el grup municipal, ja s'ha aprovat a diversos municipis catalans. La regidora de Cs i també diputada al Parlament, Munia Fernández-Jordán, l'ha definit com 'el síndic del procés' i l'ha acusat de 'deslleialtat a tots els catalans'. A més, des del partit asseguren que volen limitar el mandat del síndic de nou a sis anys, que no sigui renovable i que no tingui cap vinculació política en els cinc anys anteriors a postular-se per a representar la institució.

D'altra banda, el grup municipal també proposarà a la sessió ordinària del proper 27 de gener la creació d'una comissió especial de suggeriments i reclamacions. El regidor taronja, Sergio Blázquez, ha explicat que aquesta comissió servirà per afavorir la transparència a l'Ajuntament amb la publicació d'un informe anual sobre totes les queixes, reclamacions i propostes dels ciutadans. De fet, des de la formació exigeixen que aquestes informacions arribin a l'oposició i asseguren que estan oberts a esmenes d'altres partits per tal que la proposta tiri endavant.

El tribut metropolità
Cs, a més, ha aprofitat la roda de premsa per 'actualitzar' la seva visió sobre el tribut metropolità. El partit considera 'injust' el tribut i assegura que 'està mal calculat'. Per això, al desembre va proposar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que es congelés mentre es corregia el càlcul, una proposta que no va tirar endavant amb els vots contraris dels comuns, el PSC, ERC i Junts. En aquest sentit, el portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian, ha acusat els postconvergents de fer un 'doble joc'. El portaveu explica que, segons els seus serveis jurídics, l'impost és 'finalista', és a dir, que els diners recaptats van destinats únicament a les millores de mobilitat.

Cs assegura que 'esgotaran les vies' per rectificar el tribut des de l'AMB, però que, com a 'pla B', demanaran que els nous pressupostos municipals disposin d'una partida específica per absorbir els 4,2 milions del tribut. Ciprian ha afirmat que aquest impost 's'ha doblat', ja que 'ja es pagava abans a través de l'IBI' i ha exigit 'optimitzar costos' i 'prioritzar'. També han explicat estar en contacte amb la plataforma TM de Sant Cugat i han elogiat la seva feina.


Munia Fernández-Jordán

Només per aquest tipus de declaracions, ha de dimitir. Però, a més, la història del senyor Ribó és de clara deslleialtat a tots els catalans. Nosaltres fem referència a ell com el síndic del procés, pel seu absolut alineament amb el bloc separatista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.