La Floresta explorarà noves fórmules per potenciar el seu 'autogovern'

Mà estesa de la presidència del consell de barri per crear una comissió mixta amb veïns i abordar com millorar la capacitat de decisió


  • Comparteix:

El consell de barri de la Floresta es reuneix al Centre Social i Sanitari / Foto: Cugat Mèdia

El consell de barri de la Floresta es reuneix al Centre Social i Sanitari / Foto: Cugat Mèdia

Un col·lectiu de veïns vol que es repensi el futur de la Floresta pel que fa al seu encaix administratiu amb Sant Cugat. És un pas més després que es descartés la possibilitat que el districte es convertís en una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) i que portarà a reflexionar sobre l''autogovern' d'aquesta zona de la ciutat. Així, el 25 de març tindrà lloc la primera trobada, oberta a tothom, de la Plataforma Més Autogovern per a la Floresta (abans Plataforma per a una EMD a la Floresta) per explicar al veïnat l'estat actual de la iniciativa i decidir el camí a seguir.

Ho ha donat a conèixer aquest dimarts al consell de barri florestà l'expresident de l'òrgan participatiu i un dels impulsors de la iniciativa, Ramon Piqué, que ha recordat que està pendent que es constitueixi una comissió mixta entre l'administració local i el veïnat per parlar sobre el futur del districte.

L'actual president, el regidor Marco Simarro, li ha estès la mà en aquest sentit per parlar-ne i s'ha mostrat comprensiu: 'És real que els consells de barri tenen les seves limitacions', ha reconegut. De fet, Piqué ha explicat que, tots els partits polítics que s'han pronunciat al respecte, han reconegut aquestes mancances. 'Es van comprometre públicament a què aquest mandat hi hauria una comissió mixta per explorar com la Floresta podia tenir més capacitat de decisió', ha explicat.

Pressupostos participatius
A la sessió participativa s'ha presentat al veïnat les novetats dels pressupostos participatius 2020-21. Per primera vegada s'inclou la partida de lliure disposició dels consells de barri, que tindran un paper clau a l'hora d'elaborar una diagnosi, en una fase prèvia a la de fer propostes. En total, la ciutadania decidirà on es destinen 2.550.000 euros en un procés que té la intenció de resoldre qüestions que no funcionaven en anteriors edicions i podien 'generar certa frustració'.

El procés comença aquest mes amb la fase de diagnosi prèvia a cada barri. Es faran tallers i enquestes a la ciutadania per definir la realitat i les necessitats de cada districte i poder encarar així les línies estratègiques de treball.

El procés interpel·la tota la ciutat però es fa per barris per generar propostes arrelades al territori. Els barris perifèrics (la Floresta, les Planes i Mira-sol) disposaran de 400.000 euros cadascun per invertir i de 16.000 euros en el pressupost ordinari, amb un màxim de 50.000 i de 5.000 euros per projecte, respectivament. Els tres barris del centre (Centre Est, Nucli Antic i Centre Oest) podran invertir fins a 200.000 euros cadascun i 20.000 de pressupost ordinari. A més, també pot haver-hi projectes de ciutat que implicarien tot el centre i que tenen reservats 600.000 euros d'inversió i 42.000 de pressupost ordinari.


Ramon Piqué

Tots els partits reconeixien que hi havia feina a fer i es van comprometre a què aquest mandat hi hauria una comissió mixta per explorar com la Floresta podia tenir més capacitat de decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.