Cs carrega contra el nou decret d'admissió, que inclou la concertada en la planificació de l'oferta de places

La formació taronja presentarà una moció al ple en favor de 'la llibertat d'elecció educativa'


  • Comparteix:

Els tres regidors de Cs Sant Cugat: Sergio Blázquez, Aldo Ciprian i Munia Fernández-Jordán / Foto: Cugat Mèdia

Els tres regidors de Cs Sant Cugat: Sergio Blázquez, Aldo Ciprian i Munia Fernández-Jordán / Foto: Cugat Mèdia

L'esborrany del nou decret d'admissió del departament d'Educació preveu incloure l'escola concertada per planificar l'oferta de places escolars. Cs interpreta que aquesta mesura atempta contra la llibertat d'elecció educativa i, per això, el grup municipal presentarà una moció al proper ple. Es tracta d'un text que defensa 'la disponibilitat d'oferta educativa a cada municipi vetllant per la llibertat d'elecció de les famílies i per una màxima qualitat a l'educació'. L'agrupació considera que la concertada forma part del sistema públic i que 'no es poden canviar les regles del joc a mitja partida'.

Des de Cs consideren que l'educació pública 'ha de ser finançada i no pot recaure sobre la butxaca de les famílies'. En aquest sentit, el portaveu de la formació taronja, Aldo Ciprian, ha subratllat que el seu grup és un 'ferm defensor' de la llibertat de les famílies per triar escola. Des del grup asseguren que estaran 'vigilants perquè no es vulnerin els drets de pares i alumnes' i perquè es millori l'educació tant pública com privada.

Ciprian, que ha lamentat les esmenes a la totalitat presentades pel govern en plens anterior, confia que el debat sobre aquesta qüestió es pugui produir al ple.

Contra la segregació per sexes i a favor de la implicació municipal
El conegut com a decret d'admissions incorpora la major part de propostes del Pacte Contra la Segregació Escolar, que va impulsar el Síndic de Greuges. Amb aquest document també es podrà exigir a les escoles concertades que garanteixin la coeducació. Així, els centres que separen per sexe podran quedar exclosos de rebre fons públics. El decret també preveu que l'administració local tingui més protagonisme per dissenyar l'oferta educativa dels centres.


Aldo Ciprian

Som defensors de l'elecció dels pares per poder triar l'escola on porten els seus fills.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.