El president de la República Sahrauí demana el suport dels catalans al referèndum d'autodeterminació


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, insta al govern espanyol a exercir pressions al Marroc per solucionar el conflicte

L'alcalde, Lluís Recoder, insta al govern espanyol a exercir pressions al Marroc per solucionar el conflicte

El president de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Mohamed Abdelasiz, ha demanat al poble català que s'impliqui en la recerca d'una solució pacífica al conflicte del Sàhara Occidental, durant la recepció oficial que li ha ofert una delegació d'alcaldes del Vallès, entre ells el de Sant Cugat. Lluís Recoder ha recordat que la nostra ciutat manté un compromís ferm a favor del dret d'autodeterminació del poble sahrauí i ha demanat al govern espanyol que pressioni al Marroc perquè se celebri finalment el referèndum.

Una delegació d'alcaldes del Vallès i representants d'entitats de la comarca han rebut oficialment a Sabadell el president de la República Àrab Sahrauí Occidental, Mohamed Abdelasiz, que aquests dies està realitzant una visita institucional a Catalunya. Abdelasiz ha reclamat al poble espanyol i català que s'impliquin en la recerca d'una solució pacífica al conflicte del Sàhara Occidental i que donin suport a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació, tal com recomanen les Nacions Unides.

A més, Abdelasiz ha agraït el suport del poble català a la seva causa, i especialment el dels municipis que, com Sant Cugat, formen part de la Coordinadora d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí. Escoltem les paraules del president de la República Àrab Sahrauí Democràtica, en boca del seu traductor.

Mohamed Abdelasiz

Expressem el nostre agraïment a l'Associació d'Amics del Poble Shrauí i a la Coordinadora d'Ajuntaments Solidaris per la seva tasca ferma en defensa del poble sahrauí, per aliviar els patiments derivats de la invasió del Marroc.


De la seva banda l'alcalde, Lluís Recoder, ha expressat el compromís de Sant Cugat amb el poble sahrauí, i ha recordat que la nostra ciutat acull des de fa anys nens i nenes del Sàhara Occidental per oferir-los revisions mèdiques i permetre que coneguin una altra realitat. En aquest sentit, Recoder ha destacat que el consistori santcugatenc és un dels pocs que penja del balcó de l'Ajuntament la bandera sahrauí a l'estiu, per mostrar el sentiment de solidaritat i acollida de la ciutat.

A més, Lluís Recoder ha demanat al govern espanyol que exerceixi pressions diplomàtiques amb el Marroc per forçar la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació del Sàhara Occidental, i ha recordat que Espanya té deutes històrics amb el poble sahrauí.

Lluís Recoder

El govern espanyol hauria d'exercir pressió al Marroc per celebrar el referèndum. Té una responsabilitat històrica molt important, pel procés de descolonització mal fet a les acaballes del franquisme.


Recoder ha criticat la postura del Marroc, que ha qualificat d'intransigent per rebutjar els successius plans de l'ONU que plantegen la necessitat de celebrar un referèndum d'autodeterminació per posar fi a la situació d'exili i persecució en què viu el poble sahrauí.

Recordem que Sant Cugat participa des de fa 7 anys en l'acollida de nens i nenes sahrauís durant els mesos d'estiu i que està agermanada amb la daira d'Argub, al Sàhara Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.