Fons europeus, l'obertura del mòdul Covid al CAP i els serveis de contractació, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull totes les intervencions del torn de precs i preguntes de l'oposició al govern de Sant Cugat


  • Comparteix:

El ple ha tingut lloc de manera semipresencial / Foto: Cugat Mèdia

El ple ha tingut lloc de manera semipresencial / Foto: Cugat Mèdia

Sol·licitarà l'Ajuntament disposar de fons europeus per fer front a la crisi de la Covid-19? Quina és la situació de l'àrea de contractació municipal? Quan obrirà el mòdul Covid del CAP Sant Cugat? Són algunes de les preguntes que els regidors de l'oposició han adreçat a l'executiu al torn de precs i preguntes, l'últim punt dels plens municipals ordinaris.

ESCOLTA-HO

El regidor de Cs Sergio Blázquez ha demanat informació, una vegada més, per quan s'instal·laran les càmeres de vigilància a Valldoreix. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (20'), assegura que se li explicarà a la propera comissió informativa.

La regidora de Junts per Sant Cugat Sandra Casat ha preguntat si el govern té previst reunir-se amb La Xesca per fer un seguiment de les activitats que el col·lectiu realitzarà al nou espai ocupat. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (20'30''), ha dit que li sorprèn la intervenció perquè entén que Casat fa referència a "supervisar activitats d'un col·lectiu privat".

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (8'25'') reclama informació sobre quina petició farà l'Ajuntament per disposar dels fons React de la Unió Europea (UE). El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (21'50''), ha explicat que aquests fons estan disponibles des de fa temps i que el govern està pendent que s'obrin les convocatòries abans o després de l'estiu.

La regidora de Junts Núria Fernàndez (9'35'') ha demanat les dades de 2020 de la memòria municipal de la regidoria de Benestar Animal. El govern facilitarà aquestes xifres.

Fernández també ha preguntat en quin punt es troba la reobertura dels consultoris de la Floresta i les Planes. La regidora de Salut, Gemma Aristoy (26'54''), no ho ha pogut concretar, però ha avançat que aquest dijous es posarà en marxa el mòdul d'atenció Covid-19 al CAP Sant Cugat.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (10'30'') ha preguntat si hi ha novetats sobre els trossos de carn trobats a alguns parcs i que sospitava que podien contenir verí per a gossos. El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol (27'25''), assegura que no es té constància de cap enverinament i que està pendent d'aquest cas.

Fernández-Jordán també ha explicat que no ha vist el resultat de la moció amb què s'havia d'instal·lar senyalització per facilitar una mobilitat segura contra la Covid-19 per als vianants al centre de Sant Cugat. El regidor de Serveis Urbans i Transport, José Gallardo (28'10''), ha explicat que aquests elements visuals es van col·locar a l'inici dels carrers.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (11'25'') ha reclamat informació sobre l'àrea de contractació de l'Ajuntament, en el qual li consta que el govern hi té "un problema" i reclama que s'agilitzi. L'alcaldessa, Mireia Ingla (29'30''), atribueix la situació a l'herència del mandat passat i ha explicat que s'ha creat una borsa per dotar aquest departament de personal.

La regidora de Junts Cristina Paraira (13'45'') ha demanat quan es posarà en marxa la segona fase de la vianantització de l'avinguda Cerdanyola. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (31'30''), ha explicat que enguany s'ha de tramitar el projecte perquè les obres arrenquin l'any vinent.

Paraira també ha reclamat que el govern no porti tants punts d'urgència a les sessions plenària. Ingla (32'30'') tindrà en compte el prec, però assegura que s'explica tot a la comissió de portaveus i que s'aporta la documentació necessària.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (15') ha insistit a demanar un estudi del temps en què es triga a atorgar una llicència urbanística. El tinent d'alcaldia Duch (34'20'') ha rebutjat la proposta per la situació crítica que es viu a l'àrea, tot i que comprèn la preocupació.

El regidor de Junts Albert Salarich (16'22'') ha preguntat per l'estat d'execució de dues mocions. Una, la de treballar per garantir propostes d'oci per al jovent. En aquesta, el regidor de Joventut, Marco Simarro (36'11''), ha refermat que en les programacions culturals els joves hi tenen molt de pes.

Salarich també ha preguntat quines accions s'han fet de suport al teixit esportiu. El regidor d'Esports, Francesc Carol (37'48''), ha dit que es definirà en base al consell d'esports municipal, que es convocarà properament.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès ha preguntat per la situació de la concessió dels Cinemes Sant Cugat. És una pregunta que s'arrossega del ple passat i que ha desenvolupat ara la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (40'30''): la cessió a precari a l'empresa gestora, Picking, es va fer el setembre de 2018, a través d'un decret. Després que el govern tripartit aturés la construcció de la sala polivalent a la primera planta dels cinemes, la cessió es manté fins a dia d'avui.

Vallès també ha preguntat per la situació a la Biblioteca Central - Gabriel Ferrater i recull una piulada dels treballadors, que explicaven que tancaven la sala d'adults perquè no podien assumir la càrrega de treballs amb els mitjans existents. Madrona (42'50'') ha explicat que el servei es va mantenir; se li oferirà més informació en comissió informativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.