Mireia Vehí i Marco Simarro posen veu als actes reivindicatius previs a la Diada

Arran, Endavant i la CUP organitzen aquesta activitat reivindicativa amb música, bastoners i els parlaments dels militants de la CUP


  • Comparteix:

Mireia Vehí i Marco Simarro, abans de l'acte, a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Cugat Mèdia

Mireia Vehí i Marco Simarro, abans de l'acte, a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Cugat Mèdia

La diputada al Congrés dels Diputats de la CUP-PR, Mireia Vehí, i el regidor de Joventut i Participació i Barris, Marco Simarro, han protagonitzat l'acte polític, previ a la Diada, organitzat per les delegacions locals d'Arran, Endavant i la CUP. A l'acte, on també hi han participat el grup musical Les Pasquines, els Bastoners i la Companyia Minimíssima, els dos militants de la CUP han parlat sobre la importància de la resistència política, de l'amnistia i de la convocatòria d'un nou referèndum d'autodeterminació.

Simarro, per la seva banda, ha explicat que el capitalisme i les limitacions de l'Estat espanyol impossibiliten els moviments independentistes i populars, i que el seu trencament "ha de permetre un estat republicà per les classes populars que sigui un espai de vides dignes".

Vehí, d'altra banda, ha remarcat "la necessitat imperiosa de construir una agenda pròpia per tornar a tenir un referèndum d'autodeterminació i una llei d'amnistia, forçada per la mobilització i la desobediència civil".

L'activitat forma part del programa 'La lluita és l'únic camí, ni pactes ni renúncies: Independència, socialisme, feminisme, Països Catalans', amb el qual les tres forces d'esquerra independentista volen commemorar la Diada de l'Onze de setembre d'enguany.




Marco Simarro

Creiem que entrem en una fase de resistència política, pel que fa, no només al moviment independentista, sinó també als moviments populars, perquè creiem que hi ha dos fronts a lluitar. Un és principalment el capitalisme, que creiem que és un sistema injust.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.