Junts per Sant Cugat vol incrementar la infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics

El partit ha presentat una moció al ple municipal d'octubre, que s'ha convertit en institucional


  • Comparteix:

Punt de càrrega de vehicles elèctrics situat davant el CAP La Mina / Foto: Cugat Mèdia

Punt de càrrega de vehicles elèctrics situat davant el CAP La Mina / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat ha proposat, a través d'una moció que s'ha convertit en institucional, incrementar la infraestructura pública i privada de càrrega de vehicles elèctrics a la ciutat. El text demana, entre d'altres, crear un Pla d'Electrificació de Sant Cugat, impulsar places o carrers elèctrics, establir una línia de suport a ciutadans i empreses que instal·lin punt de recàrrega privat i establir incentius a empreses que usin transports comercials o de mercaderies no contaminants. El partit independentista considera que Sant Cugat necessita afrontar una actualització urgent per donar resposta a l'evolució actual de futur immediat de nous usuaris de vehicles elèctrics.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Junts per Sant Cugat considera que la "manca d'infraestructura bàsica de càrrega, tant a l'entorn urbà com per a viatges entre poblacions" fa "desistir" a part de la ciutadania a adquirir un vehicle elèctric. És per això que aposta perquè la ciutat continuï sent "capdavantera" a Catalunya en densitat d'estacions de càrrega i dobli les 19 actuals, ja que, asseguren "són el 50% de punts actius respecte a altres ciutats europees similars", ha explicat el regidor Albert Salarich.

Salarich ha afegit que ells aposten per "crear un mapa d'oportunitat financera pel que fa a les línies de suport a les quals l'Ajuntament es pugui acollir d'altres administracions per portar a terme el Pla d'Electrificació de Sant Cugat" i, sobretot, creuen que és important "establir un marc de col·laboració entre operadors públics i privats que permetin la implementació dels punts de càrrega de vehicles elèctrics".


Albert Salarich

Sant Cugat on està malament en aquest tema. S'ha fet una feina en el passat que té els seus fruits i una implementació de les més altes de l'estat espanyol en quan a punts de càrrega elèctrica. Avui en dia en són 19, però si fem una comparativa amb ciutats similars d'altres països europeus, hauríem d'estar gairebé al doble. És un objectiu que ens hauríem de marcar des de l'administració pública local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.