Aldo Ciprian: 'Hem de ser més àgils amb l'ajuda als ucraïnesos; no hem d'esperar que la Generalitat i l'Estat ens diguin què hem de fer'

El portaveu de Ciutadans avança que ja s'han posat 3.200 multes per la ZBE i adverteix que la justícia europea ha tombat les etiquetes ambientals


  • Comparteix:

Aldo Ciprian, portaveu de Ciutadans a Sant Cugat, no està d'acord amb la resposta que estan donant les administracions, començant per l'Ajuntament de Sant Cugat, davant el drama dels refugiats de la guerra d'Ucraïna. En una entrevista a Cugat Mèdia Ciprian diu que les administracions estan sent 'molt lentes' i defensa les accions de la ciutadania, encara que admet que no podran allargar-se molt en el temps.



El líder taronja també ha avançat una dada que l'Ajuntament no ha donat encara: des de l'1 de novembre s'han posat 3.200 multes per incomplir la Zona de Baixes Emissions. De fet, Ciprian adverteix que no sap què passarà amb aquestes multes, ja que la justícia europea ha dit que les etiquetes ambientals, sobre les que es basa la classificació contaminant dels vehicles, no són vàlides, perquè la classificació l'ha d'ordenar la UE.

Finalment, respecte al seu futur personal, Ciprian encara no ha decidit si vol repetir com a alcaldable, però assegura que el seu partit està preparant les eleccions municipals del 2023 amb molta més previsió que fa quatre anys.






Aldo Ciprian

Jo crec que la resposta de les administracions està sent molt lenta, i no s'adonen que d'aquesta resposta depenen vides de persones. Hem de ser més àgils i no hem d'esperar a que la Generalitat i l'Estat ens diguin què hem de fer.

Aldo Ciprian

Hi ha sentències del TJUE d'aquest mes de gener que diuen que la valoració de quins cotxes contaminen més, les etiquetes dels cotxes, no són competència dels governs estatals, sinó que és de la UE. Veurem què passa els propers dies, però cap de les ZBE actuals està seguint una normativa europea.

Aldo Ciprian

És millor començar amb una estructura municipalista i anar pujant cap als altres graus d'administració. Jo crec que això s'ha entès. Si a les últimes eleccions a dos mesos de les votacions no teniem encara candidats i no podíem fer gran cosa, n'hem après i ara ja hi estem treballant un any i mig abans de les eleccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.