ERC aposta per l'amnistia com a 'solució a tots els processos de repressió' en un acte a Sant Cugat

Els consellers Natàlia Garriga i Roger Torrent han aportat el seu testimoni a la campanya 'Prou repressió'


  • Comparteix:

Sant Cugat ha estat l'escenari escollit aquest dissabte per donar el tret de sortida de la campanya contra la repressió que ha engegat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). L'acte ha estat protagonitzat per la consellera de Cultura, la santcugatenca Natàlia Garriga, i pel conseller d'Empresa, Roger Torrent. Tots dos, establint un diàleg moderat per la vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva, Marta Vilaret, en què han parlat de les seves experiències. Manifestants de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona han volgut truncar l'acte amb proclames i cartells, recordant les ocasions en què la Generalitat s'ha personat com a acusació contra manifestants independentistes.

"Les escoltes telefòniques són molt complicades perquè no només són escoltes telefòniques al teu vessant professional, o a allò que a ells els pugui semblar interessant, sinó que són escoltes telefòniques personals. T'estan escoltant quan parles amb els teus pares, amb el teu fill, o amb qualsevol persona" ha destacat Garriga, assegurant que tot plegat fa que et sentis "despullat".

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha estat l'encarregada de donar-los la benvinguda i d'encetar l'acte. I ho ha fet fent prevaldre la democràcia: "Es tracta d'explicar als demòcrates que això no pot ser. No estem parlant només d'independentisme, sinó que estem parlant, sobretot, de democràcia". De fet, la campanya té com a lema 'Prou repressió. Amnistia, justícia i reparació', defensant l'amnistia com a solució a tots els processos de repressió. Així ho ha detallat Roger Torrent, afegint que són processos que afecten molta gent i que "formen part d'una mateixa operació o d'una mateixa dinàmica, que és la persecució del moviment independentista".

L'acte ha estat interromput més d'una vegada per una desena de membres de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona. Amb proclames i pancartes, han criticat els parlaments demanant una "amnistia total", fent referència a casos de persones de la societat civil que encara estan encausades. D'aquesta manera, han acusat ERC de ser partícips de la repressió, recordant les vegades que la Generalitat s'ha personat com a acusació contra manifestants independentistes.

Els manifestants, amb cartells

Els manifestants, amb cartells / Foto: Cugat Mèdia















Natàlia Garriga

Les escoltes telefòniques són molt complicades perquè no només són escoltes telefòniques al teu vessant professional, o a allò que a ells els pugui semblar interessant, sinó que són escoltes telefòniques personals. I, per tant, t'estan escoltant quan parles amb els teus pares, amb el teu fill, o amb qualsevol persona. Això realment és el més complicat de gestionar i et sents despullat.

Mireia Ingla

Conscienciar a tots els demòcrates: als demòcrates de Sant Cugat, als demòcrates de Catalunya, d'Espanya i d'arreu. Perquè es tracta d'explicar als demòcrates que això no pot ser. No estem parlant només d'independentisme, sinó que estem parlant, sobretot, de democràcia.

Roger Torrent

A nosaltres ens sembla que és la via per defensar aquesta amnistia, que és la millor solució a tots aquests processos de repressió. Són múltiples, afecten molta gent. A alguns de coneguts i a altres que no tant, però que hem anat veient en els últims mesos, i que formen part tots d'una mateixa operació o d'una mateixa dinàmica, que és la persecució del moviment independentista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.