Autodefensa i suport institucional, eines de la CUP contra les violències masclistes

L'Ajuntament està treballant per implementar una assessoria d'atenció a les sexualitats


  • Comparteix:

Ariadna Sierra i Marco Simarro, en roda de premsa aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

Ariadna Sierra i Marco Simarro, en roda de premsa aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

Autodefensa i autoorganització feminista i acompanyament institucional. Són algunes de les claus per les quals aposta la CUP Sant Cugat per combatre les violències masclistes. Tot plegat ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa l'alcaldable de la formació, el tinent d'alcaldia Marco Simarro, i la número 3 a la llista electoral, Ariadna Sierra, que ha lamentat que en el que va d'any ja s'han registrat sis feminicidis a l'Estat espanyol.

"Cal que les institucions assegurin, acompanyin, i estiguin a disposició de les dones; no que les reprimeixin, ni tampoc que les victimitzin", ha explicat Sierra. En aquest sentit, la cupaire ha fet referència a les set encausades pel tall de vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya durant la vaga del 8-M del 2018 com un exemple de "repressió i persecució" de l'organització feminista.

Simarro ha parlat sobre quines actuacions estan previstes des de les carteres de Drets Socials i Igualtat per combatre les violències masclistes. El portaveu de la CUP-PC ha manifestat la intenció de reforçar els recursos d'atenció a les persones, amb una campanya de difusió del Servei Integral d'Atenció a la Dona (SIAD) que arribarà a l'abril. Amb aquesta iniciativa també s'habilitarà l'Oh!ficina Jove del Casal Torreblanca com a punt d'accés al SIAD, sobretot pensat per arribar al jovent.

A banda, el segon tinent d'alcaldia ha anunciat que s'està treballant per implementar una assessoria d'atenció a les sexualitats, enfocada sobretot al jovent del municipi. "Serà una porta d'entrada més per a atendre les inquietuds que tenen els joves, que, si són ben resoltes, fan una feina de prevenció perquè les situacions de violència o agressions masclistes disminueixin", ha explicat.

La violència masclista pot ser física i sexual, però també n'hi ha de psicològica i econòmica. Les dones que en pateixen poden recórrer a una línia d'atenció trucant al telèfon 900 900 120.




Ariadna Sierra

Barrant el pas a discursos i situacions que no són justificables ni permissibles. Necessitem la força de l'autodefensa i l'autoorganització feminista i popular. Però també ens cal que les institucions assegurin, acompanyin, i estiguin a disposició de les dones; no que les reprimeixin, ni tampoc que les victimitzin.

Marco Simarro

Serà una porta d'entrada més per a atendre les inquietuds que tenen els joves. I entenem que si són ben resoltes, fan una feina de prevenció perquè les situacions de violència o agressions masclistes disminueixin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.