La proposta de millora de mobilitat de les Planes comença a caminar

La proposta s'ha explicat a l'últim consell de barri del districte, en el qual el veïnat ha exposat totes les reivindicacions pendents


  • Comparteix:

Imatge de l'últim consell de barri de les planes del mandat 2019-2023 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'últim consell de barri de les planes del mandat 2019-2023 / Foto: Cugat Mèdia

El veïnat de les Planes ha aprofitat l'últim consell de barri d'aquest mandat per fer un repàs a totes les reivindicacions pendents. Una desena de veïns ha demanat el torn de paraula per exposar les seves queixes, entre les quals les més repetides han estat l'augment del temps d'espera del bus a demanda, el manteniment general del barri i l'estat de les voreres. D'altra banda, la trobada ha servit per explicar en quin punt es troben alguns dels projectes del barri, com la proposta de millora de la mobilitat a les Planes.

Aquesta proposta, sorgida dels pressupostos participatius, té l'objectiu de millorar la seguretat viària en els principals eixos del districte. Després d'un treball de diagnosi, s'ha decidit realitzar aquestes actuacions:

  • Millora de la seguretat al carrer de Nostra Senyora de l'Estrada. Es proposa reconvertir en sentit únic el tram entre Maria Antònia i Sant Ignasi de Loiola, en direcció sud (cap a l'interior del barri). Per garantir la sortida, es proposa que al carrer Maria Antònia, entre Font de la Mata i Nostra Senyora de l'Estrada, el sentit de circulació sigui en direcció nord.

  • Millora de la seguretat al carrer de Nostra Senyora de l'Estrada. En els trams de doble sentit, s'estableixen punts de creuament, on els vehicles privats es poden aturar per cedir el pas al transport públic.

  • Millora de la seguretat al carrer Maria Antònia. Es proposa la incorporació d'una microrotonda, d'un diàmetre exterior de 12 metres, per a permetre girs de retorn dels del carrer Maria Antònia.

  • Habilitació d'espai per a vianants al camí de Can Cases. Es proposa la pacificació d'aquest carrer amb la creació d'un passadís per a vianants i la limitació de la circulació a 20 km/h.


  • Altres temes tractats al consell de barri

    Les obres de reurbanització del carrer de Sant Francesc d'Assís, que està previst que acabin a l'abril, la instal·lació de 193 punts de llums led entre els mesos d'abril i maig, la il·luminació i pavimentació de l'espai de Pere Grau i l'arranjament de l'espai familiar del Casal de les Planes són alguns dels temes que la presidenta del consell, Alba Gordó, ha compartit amb el veïnat.

    La sessió també ha servit per presentar la Guia de drets socials que ha editat l'Ajuntament per reunir en un sol lloc tots els recursos dels quals disposa la ciutadania, així com per recordar al veïnat el Servei de Mediació i Convivència municipal. Es tracta d'un servei gratuït, voluntari i confidencial que ajuda les persones a arribar a un acord de manera dialogada i consensuada.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.