Juanjo Cortés presenta un govern de Valldoreix pensat en les 'qualitats personals'

S'incorporen carteres com Habitatge, Emergència Climàtica i Gènere


  • Comparteix:

Segura, Casta, Cortés i Humet / Foto: EMD Valldoreix

Segura, Casta, Cortés i Humet / Foto: EMD Valldoreix

El nou president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés (Valldoreix Plural), ja té decidit com vol que sigui el seu govern els propers quatre anys. L'acompanyaran els vocals Ramon Segura (ERC), Xavier Humet (CUP) i Susanna Casta (PSC) en un executiu que estarà en minoria però que, segons ha assegurat aquest dimecres Cortés, dialogarà amb 'tothom' i buscarà consensos amplis i pactes puntuals per tirar endavant l'acció de govern. A l'altra banda, s'hi trobarà Junts amb tres vocals, el PP amb un i Vox amb un també. El primer acord serà precisament per aprovar el nou cartipàs, que el president de l'EMD ha defensat com a 'molt pensat', basat en les 'qualitats personals' dels vocals i equilibrat 'en les càrregues de treball'.

El cartipàs del govern de Valldoreix s'haurà d'aprovar en una junta de veïns extraordinària i aquesta és la proposta que Cortés presentarà a l'oposició.

L'equip de govern de l'EMD

Juanjo Cortés (Valldoreix Plural)

Juanjo Cortés (Valldoreix Plural)

President. Urbanisme, Seguretat Ciutadana, Comunicació i noves tecnologies, Recursos humans, Relacions institucionals, PAM, Patrimoni i Can Monmany.


Ramon Segura (ERC)

Ramon Segura (ERC)

Vicepresident 1r. Hisenda i economia, Obres i serveis, Atenció a les persones, Serveis generals, Educació i Esports.


Xavier Humet (CUP)

Xavier Humet (CUP)

Vicepresident 2n. Habitatge, Mobilitat, transports i vialitat, Emergència climàtica i Medi ambient, Gestió de residus i Agenda 2030.


Susanna Casta (PSC)

Susanna Casta (PSC)

Vicepresidenta 3a. Cultura, Cicles de vida, Gènere, Salut, Serveis Socials, Comerç i mercadet, Participació ciutadana i Benestar Animal.


Així, destaca que l'organització incorpora àmbits nous com Gènere i Emergència Climàtica, entre d'altres; a més d'Habitatge, que tot i no ser una competència de l'EMD, respon a un dels compromisos fets per Valldoreix Plural durant la campanya.

La proposta preveu la dedicació exclusiva del president i parcial al 75% dels vocals, tot i que les retribucions encara no estan definides i també s'acordaran amb l'oposició. La intenció del govern és mantenir els criteris de mandats anteriors però actualitzats a l'organització del govern i l'increment de l'IPC.

Govern en minoria

No és la primera vegada que un govern de Valldoreix es troba en minoria. Ja va passar el mandat anterior i també amb el segon govern Montserrat Turu. Per això, l'estratègia de Cortés i del nou govern per aquest mandat és "diàleg, diàleg i diàleg". No tanquen la porta a ningú i miraran a totes les bandes de la taula per assolir consensos amplis i pactes puntuals. Això inclou Vox, de qui Cortés ha assegurat que s'incorporarà com a representants d'una part de la societat valldoreixenca sense especificar si també se'ls tindrà en compte en els acords.

De fet, el mateix govern valldoreixenc és plural, representa diverses entitats i quatre partits, dels quals tres han obtingut representació. "Ha de ser un govern molt coral", ha afirmat la vocal Susanna Casta respecte un cartipàs que pretén evidenciar aquesta pluralitat i també la coincidencia de perfils amb les carteres, com ha destacat Ramon Segura.

Entre les prioritats més immediates del nou govern, ha concretat el president de l'EMD, hi ha ordenar l'administració i fer front al dèficit de personal, la Festa Major de Valldoreix i reactivar la participació ciutadana.


Juanjo Cortés

Les àrees han estat molt pensades, en el sentit també de les formacions i les qualitats personals dels membres del govern. Ens hem posat d'acord i hem buscat la compensació de les càrregues de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.