El PSC farà responsable a ERC de la urbanització de Can Busquets si s'aprova amb els vots de CiU i PP


  • Comparteix:

Els socialistes volen que ERC faci pressió al seu soci de govern per evitar que es porti al ple

Els socialistes volen que ERC faci pressió al seu soci de govern per evitar que es porti al ple

El PSC fa una crida a ERC perquè pressioni al seu soci de govern, CiU, per evitar que el ple municipal de dilluns inclogui la proposta d'aprovació del text refòs que falta per acabar de tramitar la modificació del PGM de La Floresta i que inclou la urbanització d'un sector de Can Busquets. Els socialistes diuen que si la formació republicana no aconsegueix aturar el tràmit abans de dilluns, serà corresponsable de la decisió, tot i que hi voti en contra.

El PSC qualifica de 'notícia gravíssima' la intenció de l'Àrea de Territori de portar a aprovació al ple municipal de dilluns el text refòs que manca per finalitzar la tramitació de la modificació del PGM de La Floresta, que inclou, entre d'altres coses, la urbanització d'un 20% del sector de Can Busquets.

Els socialistes consideren que ERC té l'obligació de fer valer la seva condició de soci de l'equip de govern municipal per aturar aquesta decisió, i no limitar-se a votar-hi en contra. En aquest sentit, el portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha dit que la seva formació farà a ERC 'corresponsable' de la urbanització de Can Busquets si el projecte s'aprova al ple amb els vots de CiU i PP.

Jordi Menéndez

Si la urbanització de Can Busquets es verifica amb els vots de CiU i PP, i amb un govern de CiU i ERC, portarà el cognom també d'ERC. Si ERC no atura aquesta decisió, el PSC la farà corresponsable de la urbanització de Can Busquets.


El PSC ha apel·lat a la coherència i l'honestedat política d'ERC perquè forcin un canvi d'actitud dels seus socis de govern. Si no és així, segons Menéndez, els republicans demostraran que a la ciutat hi ha una majoria de govern real, integrada per CiU i PP, que és la que decideix sobre els temes importants que afecten al model de ciutat.

Jordi Menéndez

La paradoxa és que existiran 2 majories de govern. La realment influent, formada per CiU i PP, i la formal, amb CiU i ERC. Aleshores ERC farà el paper de la trista figura, legitimant la majoria natural de PP i CiU.


Els socialistes reiteren que la proposta de la Fundació Sant Cugat és un bon punt de partida per treballar sobre una alternativa que no inclogui la urbanització a Can Busquets i no malmeti, per tant, els espais naturals de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.