Vox demana la compareixença de Mireia Ingla com a responsable del 'forat' econòmic de l'Ajuntament

El grup municipal proposa un pla de retallades de més d'un milió d'euros


  • Comparteix:

Els regidors de Vox davant l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Vox davant l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Vox Sant Cugat fa responsable de la situació financera de l'Ajuntament al govern anterior. Per això, demanarà la compareixença al ple de l'exalcaldessa, Mireia Ingla, perquè doni explicacions dels 25 milions d'euros de dèficit del consistori, juntament amb l'actual tinent d'alcaldia, també d'ERC, Bernat Picornell. A més, reclama a l'actual govern la congelació dels impostos i proposa un pla de retallades de més d'un milió d'euros en aquelles partides 'supèrflues' i de caire polític.

Aquestes són les propostes que Vox planteja per revertir una situació econòmica que qualifiquen de "crítica i greu", i de la qual en responsabilitzen al tripartit.

Davat aquesta situació, el portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, exigeix al govern actual "el compromís de no incrementar els impostos i taxes" als ciutadans. També reclama "decisions valentes i responsables" que incloguin mantenir la despesa que dona resposta "a les necessitats i serveis" dels ciutadans i retallar aquelles partides "ideològiques, polítiques i fora de l'àmbit competencial".

Com a exemple, Rodríguez proposa eliminar el conveni amb Welcome Refugees, que s'inclou dins l'objectiu de gestió per reforçar les polítiques de cooperació descentralitzada amb 564.000 euros; els 369.000 per al desenvolupament transversal de polítiques feministes d'igualtat; i els 63.000 euros per promoure l'ajuda a nouvinguts. Tot són propostes que recullen en "un pla econòmic de rescat" que presentaran al tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, i que inclou més d'un milió d'euros en retallades.





Marcos Rodríguez

Vox responsabilitza a l'anterior govern d'ERC, PSC i CUP de la crítica i greu situació econòmica. Exigim la compareixença de l'exalcaldessa al ple, juntament amb el tinent d'alcaldia Bernat Picornell, soci de l'actual govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.