L'equip de govern tanca files entorn la regidora d'Educació

ECP, la CUP i el PSC es queden sense comissió per esclarir si Ardid ha actuat correctament enviant cartes a les escoles demanant neutralitat amb Gaza


  • Comparteix:

La regidora d'Educació Carme Ardid / Foto: Ajuntament

La regidora d'Educació Carme Ardid / Foto: Ajuntament

L'equip de govern -Junts i ERC-, amb el suport de Vox i el PP, ha rebutjat crear una comissió especial informativa per valorar la gestió de la regidora d'Educació. D'aquesta manera, els socis de govern han tancat files entorn Carme Ardid davant la petició d'alguns grups de l'oposició d'exigir explicacions sobre la seva actuació al capdavant de la regidoria i la polèmica generada per les cartes adreçades a centres educatius.



ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En concret, la moció demanava la creació d'una comissió especial informativa per fer seguiment de la gestió de la regidora, esclarir si s'ha extralimitat en les seves competències en enviar cartes als centres educatius demanant que no es posicionessin sobre el conflicte a Gaza, si s'ha vulnerat l'autonomia dels centres i la llibertat d'expressió i reprovar en aquest cas la regidora.

Com ja va passar al ple de desembre, l'equip de govern ha sortit, però, a defensar la titular d'Educació. No ha estat en veu de la mateixa regidora, sinó que l'encarregat ha estat el tinent d'alcaldia Carles Brugarolas, qui ha justificat les missives d'Ardid com un mecanisme per "treballar per la pau i convivència". Brugarolas ha assegurat que és "alarmant", ja que hi ha gent de la comunitat jueva que no pot anar pel carrer parlant hebreu o portant quipà.

ERC també ha defensat la regidora, però ho ha fet amb el seu vot i sense intervenció durant aquest punt del ple. De fet, les dues vegades que li han preguntat al portaveu republicà el parer del partit sobre la polèmica, les dues vegades s'ha remès a la tertúlia de Cugat Mèdia del 13 de desembre, on la regidora Gemma Aristoy va dir que calia defensar l'autonomia dels centres educatius.

El suport a Ardid ha comptat també amb el PP i Vox, tot i que limitat a la defensa de la neutralitat dels espais públics.

Petició de responsabilitats

Per contra, des d'En Comú Podem, proposants de la moció, consideren l'actuació de la regidora "un abús de poder" que "coarta la llibertat d'expressió", en paraules de la regidora Aina Balada.

Una visió compartida per la regidora de la CUP, Ariadna Sierra, qui creu que Ardid "no està capacitada" i s'ha "extralimitat en les seves funcions". La formació ja va demanar la dimissió d'Ardid, com també ho va fer Sant Cugat amb Palestina.

De la seva banda, la portaveu del PSC, Elena Vila, també s'ha sumat a la moció, de la qual ha dit compartir el fons. Vila ha demanat més transparència i ha lamentat "l'opacitat" i la manca d'informació en l'àmbit educatiu.

En el torn de l'Audiència Pública, una membre de la comunitat jueva ha expressat el seu suport a la regidora d'Educació.




Carles Brugarolas

Crec que haura ser ambició treballar per la pau i la convivència. No s'està produint, és molt alarmant. Ens expliquen que no poden anar pels carrers parlant en hebreu o portant una quipà

Aina Balada

Quan una regidora d'Educació envia una carta així està ordenant i coartant la llibertat d'expressió. Com no es compleixen totes les garanties per part de la regidora, demanem una comissió informativa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El que és alarmant és que l'equip de govern menteixi i s'inventi excuses, com que la comunitat jueva no pot caminar tranquil·lament per Sant Cugat, per mantenir al càrrec a aquesta senyora. En el ple del mes de desembre el mateix senyor Brugarolas justificava l'actitud de la regidora argumentant que en els espais públics cal mantenir la neutralitat; neutralitat que l'equip de govern es passa per allà on acaba l'esquena quan es tracta de donar suport al poble d'Ucraïna. D'això se'n diu hipocresia. O inclús m'atreviria a parlar de racisme.

Jaume Batlle. Enviat el 23/gener


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.