El ple referma el compromís amb el manifest institucional del 8-M

Només el PP i Vox es desmarquen de l'acord de la junta de portaveus que ha explicitat el suport al text


  • Comparteix:

Moment de la lectura del manifest institucional del 8-M / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Moment de la lectura del manifest institucional del 8-M / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El ple municipal mostra el seu compromís en la defensa de la igualtat. A través d'una declaració de la junta de portaveus, els grups municipals, tret del PP i Vox, han donat suport al manifest del Dia Internacional de la Dona que es va llegir a la plaça de la Vila el 8 de març. El text refermava l'aposta del municipi per continuar treballant a construir espais més inclusius i segurs per a les dones. Així, el ple es compromet a continuar abordant aspectes com eliminar la bretxa salarial o abordar les desigualtats en diferents sectors de la societat.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ

"La bretxa salarial, les violències masclistes, la sobrecàrrega de les cures, els drets sexuals i reproductius, la precarietat o la feminització de la pobresa són alguns dels reptes globals que encara tenim per endavant i les polítiques locals són una eina fonamental per abordar-los", afirma el manifest que va llegir la directora teatral Dolors Vilarasau en l'acte institucional del 8 de març. També posa el focus en el paper de la dona en els conflictes bèl·lics: "La violència envers nenes i dones es generalitza en els conflictes i en els desplaçaments forçosos que ocasiona, els seus cossos són concebuts i utilitzats com a camp de batalla".





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.