El ple fa un pas més cap a l'aprovació del catàleg que recull el patrimoni arquitectònic a protegir


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat de forma provisional, i amb l'abstenció d'ICV-EA, el catàleg de Sant Cugat del Vallès, en el qual es recull el patrimoni arquitectònic de la ciutat que s'ha de protegir. Tant socialistes com ecosocialistes han lamentat que l'Ajuntament no hagi tingut en compte les al·legacions de l'EMD de Valldoreix a l'hora d'elaborar aquest document.

El catàleg ha estat elaborat per les àrees de Territori i Cultura, el Museu de Sant Cugat i les intervencions de particulars i experts. El recull inclou 664 fitxes, de les quals 65 es refereixen a edificis protegits íntegrament, 256 de forma parcial i 52 d'elements concrets d'edificis. A més, es protegeixen elements patrimonials i arqueològics, arbres i espais globals com, per exemple, la plaça Barcelona.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha resumit quins són els objectius generals dels catàleg.



ICV-EA s'ha felicitat per l'elaboració del catàleg, tot i que considera que arriba massa tard. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, també ha dit que el seu grup s'ha abstingut perquè creu que l'Ajuntament no ha tingut en compte un conjunt d'al·legacions que va presentar l'EMD de Valldoreix per incloure un grup d'elements en el recull de protecció.

El PSC, que també han criticat l'actitud que ha tingut el consistori amb l'EMD, ha recordat que l'aprovació inicial del catàleg va tenir lloc el setembre del 2002 i que la suspensió de llicències que impedia fer modificacions en les cases i els béns a protegir va acabar un any després. Per aquest motiu, el portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha demanat que es faci un informe per comprovar que no s'ha modificat cap casa a protegir des del setembre de 2003.



Precisament, la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha explicat que dues cases de la zona s'han vist modificades durant aquest període en què s'han repartit llicències.

Pel que fa al patrimoni a protegir de Valldoreix, la tinenta d'alcalde, Mercè Conesa, ha explicat que es revisaran les fitxes del territori valldoreixenc que no s'han inclòs en el catàleg per decidir si s'hi afegeixen de forma definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.