L'arranjament de la planta baixa i el soterrani de l'edifici Vall d'Or començarà el mes d'octubre


  • Comparteix:

L'oposició de CiU i PP critica que el projecte no donarà resposta a les necessitats del poble

L'oposició de CiU i PP critica que el projecte no donarà resposta a les necessitats del poble

Les obres d'arranjament de la planta baixa i el soterrani de l'edifici Vall d'Or de Valldoreix, actual seu de l'EMD, començaran el mes d'octubre i serviran per ubicar-hi l'escola de música i un punt de lectura. Així s'ha aprovat en l'última Junta Veïns de Valldoreix, que també ha donat llum verda a la convocatòria del concurs públic per adjudicar els treballs. L'oposició ha votat en contra del projecte, per considerar que no suposarà un benefici important per al poble de Valldoreix.

Després de tancar la compra de l'edifici Vall d'Or, l'EMD ha aprovat ja inicialment el projecte elaborat per la Diputació de Barcelona per remodelar la planta baixa i el soterrani de l'immoble, que acollirà la seu de l'escola de música de Valldoreix i un punt de lectura, i més endavant també un bar social. A més, l'EMD ha aprovat els plecs de condicions per a la contractació, a través d'un concurs públic, dels treballs d'arranjament, que podrien començar a l'octubre i tindran una durada màxima prevista d'un any.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha explicat així les característiques del projecte.

Montserrat Turu

L'arranjament del soterrani, que era l'antiga discoteca del Vall d'Or, servirà per acollir l'escola de música municipal de Valldoreix, que ara tindrà una ubicació adequada. A la planta baixa es farà una petita biblioteca i sala d'estudi.

Turu ha explicat, a més, que la reforma servirà per millorar els accessos a l'edifici per a les persones amb mobilitat reduïda, amb la construcció de rampes d'accés des de l'exterior i la instal·lació d'un ascensor. La presidenta de l'EMD ha indicat que amb aquest arranjament l'equip de govern vol maximitzar els serveis als ciutadans valldoreixencs, tot i que sense renunciar al projecte de construcció d'una plaça cívica amb nous serveis a la zona del Casal de Cultura, un projecte que ara està aturat a l'espera de resoldre el trasllat d'unes torres d'alta tensió que travessen els terrenys reservats.

Els grups de l'oposició a Valldoreix, CiU i PP, han votat en contra d'aquest projecte de remodelació de la seu de l'EMD. El vocal de CiU Francesc Cardoner considera que aquesta actuació no dóna resposta a les necessitats de la ciutadania i redueix els serveis que estaven previstos en l'anterior projecte.

Francesc Cardoner

Aquest projecte no soluciona les necessitats del poble de Valldoreix. El projecte anterior, a la zona del Casal de Cultura, incloïa un teatre, un casal d'entitats i bucs d'assaig. Enlloc d'això, han captat subvencions per comprar la seu del govern de l'EMD.

A més, Cardoner critica que l'equip de govern no hagi comptat amb l'oposició per definir el projecte. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, nega aquestes crítiques i assegura que les aportacions de CiU i PP van ser rebutjades per 'motius tècnics'.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat