Les referències al nou Estatut de Catalunya centren els parlaments de la Diada


  • Comparteix:

L'ofrena institucional al monument de Rafel Casanova ha donat el tret de sortida a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Diverses entitats culturals i socials de la ciutat i tots els partits, excepte el PP, també han fet la seva ofrena, davant del nou monument a Casanova. Els parlaments han recollit referències al nou Estatut i a la figura de Jaume Tubau, desaparegut fa una setmana.

Des de Convergència i Unió s'ha reclamat generositat a tots els partits per aconseguir un nou Estatut ambiciós, i que no posi en perill la convivència a Catalunya. Joan Recasens, portaveu de la federació local de CiU.

Joan Recasens

Davant la incertesa del nou Estatut, fem una crida a tots els partits a la responsabilitat i a la generositat


El PSC ha fet una crida a que totes les formacions posin Catalunya per davant dels interessos de partits, i evitant la polèmica i confrontació de partits. Pel primer secretari dels socialistes, Ferran Villaseñor, cal garantir que el nou text s'aprovi també a les Corts espanyoles:

Ferran Villaseñor

Volem un text de màxims, adequat a la realitat constitucional i amb les garanties de ser aprovat.


El president local d'Esquerra Republicana, Narcís Clavell, ha repassat les relacions entre Catalunya i Espanya des del 1714 i ha fet aquesta reivindicació:

Narcís Clavell

Fins quan abusaràs, Espanya, de la nostra paciència? Algun dia renunciaràs a la teva voracitat imperialista?


Per la seva part, ICV ha remarcat la oportunitat històrica del nou Estatut per aconseguir una gran cohesió social i un pas endavant cap a un millor sistema de finançament i cap a un marc legal que garanteixi la preservació de l'entorn. El seu president, Joan Balada, demanava un estatut per a tothom:

Joan Balada

Volem la màxima cohesió al voltant de l'Estatut, per millorar les condicions de vida de 7 milions de catalans.


El Partit Popular, per segon any consecutiu, ha participat a l'ofrena institucional, però no n'ha fet com a formació. El seu president local, Rafael Enríquez, denunciava una celebració que consideren excloent:

Rafael Enríquez

La diada és una festa que, tal com se celebra al conjunt de Catalunya, exclou a algunes persones


Totes les formacions han tingut també unes paraules de record per al desaparegut tinent d'alcalde, Jaume Tubau, mort fa una setmana víctima d'un càncer, i de qui han volgut recordar la seva vessant més patriòtica i el seu gran amor per Catalunya.

Després de l'ofrena dels partits, entitats com Òmnium Cultural, AVAN i el Sant Cugat Futbol Club han fet també la seva ofrena a la plaça de Rafel Casanova, que per primer any lluïa el nou monument en homenatge a qui va ser conseller en cap de l'any 1714. Els Castellers de Sant Cugat, per la seva part, han aixecat un pilar davant del monument, desplegant una senyera i interpretant l'Himne dels Segadors amb la gralla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.