La Mesa del Parlament visita l'ANC per conèixer de primera mà la documentació de la Generalitat republicana


  • Comparteix:

El president de la cambra catalana es felicita del retorn d'aquests documents i assegura que és un pas més 'cap a la normalitat nacional'

El president de la cambra catalana es felicita del retorn d'aquests documents i assegura que és un pas més 'cap a la normalitat nacional'

La Mesa del Parlament de Catalunya, encapçalada pel seu president, Ernest Benach, ha visitat aquest dimarts l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat. L'objectiu de la visita era conèixer de primera mà la documentació de la Generalitat republicana que ha estat retornada enguany per l'Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca.

Els representants de la Mesa del Parlament han pogut veure, de primera mà, part de la documentació de la Generalitat republicana que va ser incuatada per les tropes franquistes. Bona part de la visita ha estat dedicada, especialment, a veure els documents pertanyents al Parlament de Catalunya, en la seva etapa republicana, entre els quals el director de l'ANC ha volgut destacar els que fan referència a la comissió mixta de la cambra o les felicitacions per al president Francesc Macià.

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, s'ha felicitat del retorn de tota aquesta documentació, assegurant que això suposa un pas més cap a la normalitat nacional del nostre país.

Ernest Benach

HI havia una capsa de papers del Parlament i avui poder conèixer de primera mà aquests papers i el seu contingut, a part de la curiositat històrica, suposa també un punt en la normalitat nacional que tots desitgem


Els representants de la Mesa del Parlament: Higini Clotas; Ramon Camp; Anna Miranda; Carmen Carretero i Bet Font, han estat rebuts pel director de l'ANC, Josep Maria Sans; el director general de Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreter, i el sotsdirector general d'Arxius, Ramon Alberch.

Recordem que l'ANC custodia, des de primers de febrer, més de 500 lligalls de la Generalitat republicana que van ser retornats a casa nostra des de l'Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca, en compliment de la primera fase de la Llei pel retorn dels 'papers de Salamanca'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.