ICV-EA lamenta que encara no s'hagin retirat les plaques franquistes


  • Comparteix:

El grup municipal d'ICV denuncia que encara no s'ha presentat el cens de les plaques franquistes en edificis de protecció oficial de la ciutat, tal com es va acordar en el ple municipal de juliol de 2005. Els ecosocialistes consideren que l'equip de govern no està interessat en la retirada, tot i que va votar-hi a favor.

ICV-EA acusa l'equip de govern de no donar compliment a la moció aprovada l'estiu de 2005 i considera que CiU i ERC no se n'han fet càrrec perquè no és una moció seva. Així ho ha dit el portaveu dels ecosocialistes, Xavier Boix.

Xavier Boix

Jo crec que no s'ha fet perquè primer no els interessava i segon no era una qüestió promoguda per ells i per tant no s'ho apunten a la llista de tasques a fer.


Xavier Boix ha recordat que la substitució d'aquesta simbologia és una campanya impulsada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i que el seu cost corre a càrrec de l'empresa pública Adigsa. En aquest sentit, ha destacat que l'unic que han de fer els ajuntaments és presentar el cens de les plaques, com ja han fet, diu Boix, els consistoris de les poblaciones veïnes de Sant Cugat.

Xavier Boix

A Terrassa, a Sabadell, a Rubí a Cerdanyola, ja s'ha presentat el cens de plaques.


El juliol de 2005 el grup municipal d'ICV-EA va presentar una moció, que va esdevenir institucional, per la retirada dels símbols franquistes de la ciutat i per expressar el rebuig a l'homentage que el ple de l'Ajuntament de sant Cugat va retre al dictador Francisco Franco el 3 de desembre de 1975.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.