El catedràtic Joan Subirats obre el tercer Congrés de Ciutat, que debatrà sobre participació ciutadana


  • Comparteix:

Una conferència del catedràtic de Ciència Política Joan Subirats inaugura aquest vespre el tercer Congrés de Ciutat, organitzat per la Fundació Sant Cugat. La iniciativa, que s'allargarà fins el 16 de desembre, se centrarà en els processos de participació engegats a Sant Cugat i en el grau d'implicació de la societat civil.

El Congrés debatrà sobre els eixos d'urbanisme, cultura i civisme. De forma paral·lela, a més, es realitzaran dues enquestes per copsar l'opinió dels ciutadans i una dotzena d'entitats sobre la participació a la nostra ciutat.

I és que l'objectiu del tercer Congrés de Ciutat -que porta com a lema 'Sant Cugat: un projecte col·lectiu?- és trobar mecanismes per impulsar la participació de la ciutadania en l'elaboració d'un projecte de ciutat.

El president de la Fundació Sant Cugat, Àlvar Roda, assegura que un dels objectius del Congrés és aportar idees als partits polítics.

Àlvar Roda

Donar idees a la societat política des de la societat civil perquè les puguin incloure als programes electorals.


Després de la sessió inaugural d'aquest divendres, el Congrés inclourà tres sessions temàtiques. Entre els ponents, hi haurà el geògraf Francesc Muñoz, el membre del Grup de Natura Lluís Llerena, l'enginyer Oriol Moliné, la tercera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, i el regidor de Civisme de Sant Cugat, Jordi Puigneró.

L'any 1998, el primer Congrés de Ciutat va tenir com a lema 'Sant Cugat, ciutat oberta'. La segona edició, a principis del 2003, es va titular 'Fent ciutat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.