La constitució del nou ple municipal, aquest dissabte al nou Ajuntament


  • Comparteix:

El nou ple municipal, sorgit de les eleccions del 27 de maig, es constituirà aquest dissabte al migdia a la sala de plens del nou Ajuntament. Els 25 regidors i regidores juraran el càrrec i elegiran per votació secreta el nou alcalde o alcaldessa de la ciutat. El regidor electe de major edat, Àlvar Roda, ocuparà la presidència de la mesa d'edat, mentre que la de menor edat, Aintzane Conesa, serà la vocal.

Una lectura per part del secretari general de l'Ajuntament, Josep Maria Rigau, obrirà la sessió dissabte al migdia. Els primers a jurar el càrrec de regidors per al mandat 2007-2011 seran els socialistes Àlvar Roda i Aintzane Conesa com a president i vocal de la mesa d'edat, respectivament. Constituïda la mesa, la resta de regidors electes prometran el càrrec davant el president, Àlvar Roda.

Després que els 25 regidors siguin formalment membres del ple municipal, el president de la mesa d'edat donarà la paraula als portaveus o caps de llista de cada grup perquè presentin el seu candidat a l'alcaldia. Com a novetats al capdavant de les llistes municipals, hi destaquen Raül Grangé, d'ERC, i Salvador Gausa, del PSC. Berta Rodríguez, al capdavant del PP, Xavier Boix, d'ICV-EUiA, i Lluís Recoder, de CiU, repeteixen encapçalant els seus respectius partits.

L'alcalde en funcions, Lluís Recoder, espera que el mandat serveixi per millorar la ciutat.

Lluís Recoder

Espero que aquest mandat serveixi perquè Sant Cugat continuï al capdavant de molts àmbits.


Els candidats se sotmetran a votació secreta per escollir-ne un, ja bé sigui per majoria absoluta en una primera volta o per majoria simple en una segona. Qui hagi guanyat la votació prometrà o jurarà el càrrec d'alcalde davant el president de la mesa d'edat, que tot seguit serà dissolta.

L'alcalde, ja en possessió del càrrec, presidirà la resta de la sessió i donarà la paraula als portaveus o caps de llista de cada grup perquè pronunciïn el discurs d'obertura de mandat. La sessió finalitzarà amb el discurs d'investidura de l'alcalde.

La constitució de la nova junta de veïns de l'EMD de Valldoreix es farà dissabte a la tarda a la Nau de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.