El ple aprova modificar el PGM per permetre la construcció de 223 pisos de lloguer per a joves


  • Comparteix:

Maqueta de l'edifici d'habitatges públics municipals que Promusa fa a Can Cabassa

Maqueta de l'edifici d'habitatges públics municipals que Promusa fa a Can Cabassa

Tots els partits de l'Ajuntament han aprovat la construcció de 223 pisos d'habitatge públic en zones que, segons el PGM, estaven reservades per equipaments. Els nous pisos s'aixecaran en cinc punts diferents de la ciutat, i facilitaran l'accés dels joves a l'habitatge en règim de lloguer.

Les noves promocions es faran als sectors de Mira-sol centre, Vullpalleres, Can Trabal, el Colomer i Valldoreix estació, i se sumaran a les que hi ha en marxa al Monestir i a l'antiga caserna de Mira-sol. El tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Jan Carbó, ha defensat la necessitat de tirar endavant polítiques a favor de l'habitatge de lloguer:

Jan Carbó

El tema de l'habitatge públic per a joves ens preocupa a tots i és una prioritat de l'equip de govern


L'oposició s'ha mostrat partidària d'aquestes promocions, però ha criticat les reduïdes dimensions dels pisos i que no es facin a tots els districtes. Esquerra Republicana ha demanat ampliar les promocions fins als 500 habitatges. Des del PSC, el portaveu Jordi Menéndez ha fet una dura crítica a la política d'habitatge que han seguit els últims equips de govern:

Jordi Menéndez

El nostre grup creu que amb l'extraordinari creixement de la ciutat no tenim cap excusa per disposar d'una àmplia reserva pública de sòl


Els nous pisos es començaran a construir l'any que ve, i només podran accedir-hi santcugatencs d'entre 18 i 35 anys. Els habitatges tindran una superfície útil de 40 metres quadrats i es podran llogar, per un període màxim de 5 anys, per uns 200 euros al mes. La inversió prevista per aquestes promocions és de 8,4 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.