ICV donarà a conèixer el TramVallès en una campanya a tota la comarca


Temes relacionats

ICV-EUiA proposa potenciar la xarxa ferroviària al Vallès amb un tramvia (25/feb/08)

La PTP defensa el tramvia del Vallès com a alternativa al Quart Cinturó (30/gen/07)


  • Comparteix:

Presentació comarcal del projecte (Font: ICV)

Presentació comarcal del projecte (Font: ICV)

ICV iniciarà una campanya comarcal per donar a conèixer el TramVallès, un projecte per unir les principals ciutats de la segona corona metropolitana en tramvia. Els ecosocialistes contemplen presentar una moció sobre aquesta qüestió al ple municipal i demanen que s'estudiï la introducció d'aquest mitjà de transport al centre de la ciutat.

Segons el projecte del TramVallès, Sant Cugat quedaria unida a Cerdanyola en tramvia. Des de la ciutat veïna també es podria arribar a la Universitat Autònoma, a Sabadell i a Terrassa.

Aquesta xarxa de tramvia s'hauria de completar amb la millora de les línies d'autobús i de tren del Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Renfe.

El portaveu d'ICV, Xavier Boix, assegura que en aquest projecte també es pot estudiar la connexió amb Rubí mitjançant el tramvia. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Boix

Es podria estudiar la connexió de Rubí amb el Tramvia, tot i que és prioritària la unió amb Cerdanyola.


El TramVallès és un projecte que va ser presentat per l'Associació per la Promoció de Transport Públic (PTP) a principis d'any. Ara ICV intentarà que aquest projecte es reculli al Pla d'Infraestructures de Catalunya.

D'altra banda, els ecosocialistes locals també demanen que s'estudiï introduir el tramvia al centre de la ciutat. Segons els ecosocialistes, cal analitzar si zones com Pla del Vinyet i la Rambla del Celler poden adaptar-se a aquest mitjà de transport.

Ho explica Boix.

Xavier Boix

Demanem que s'analitzi la possibilitat d'introduir el tramvia al centre de la ciutat per millorar la mobilitat.


ICV també veu amb bons ulls fer arribar el tramvia a la zona de Can Sant Joan, però considera prioritària la seva introducció al centre de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.