Rebuig de l'oposició, tret d'ERC, a les ordenances fiscals, tot i que el PSC obre la porta a donar-hi suport


  • Comparteix:

Imatge de la sessió plenària

Imatge de la sessió plenària

El PSC, ICV-EUiA i el PP han votat en contra de l'aprovació inicial de les ordenances fiscals. Els populars han criticat l'alt increment de l'IPC, els ecosocialistes lamenten la manca d'informació en l'elaboració dels comptes i el PSC obre la porta a donar suport a les ordenances si s'accepten les seves esmenes en l'aprovació definitiva.

El PP ha argumentat el seu vot contrari pequè no es contempla en les ordenances un 50% de bonificació en l'IBI de les famílies nombroses.

El PP ha afegit que l'increment del 4'6% de l'IPC és excessiu. En aquest sentit, els populars han recordat que ciutats com Barcelona aplicaran uns increments més reduïts.

Ho explica el regidor del PP, Fernando Vázquez Dodero.

Fernando Vázquez Dodero

Ens sembla excessiu que s'apliqui un 4,6% d'IPC a les ordenances.



ICV-EUiA ha criticat l'equip de govern perquè considera que no ha volgut buscar acords amb l'oposició. Els ecosocialistes també han lamentat que les bonificacions per les famílies nombroses s'apliquin sense tenir en compte la renda i el valor cadastral de les unitats familiars.

Joan Calderon és regidor ecosocialista.

Joan Calderon

A les famílies nombroses se'ls hauria d'aplicar les bonificacions segons el compte de renda i el valor cadastral.



El PSC ha subratllat que la bonificació de l'IBI que s'aplicarà a vidus i pensionistes amb ingressos inferiors a 7.000 euros va ser una proposta socialista de l'any passat i que aleshores no va ser aprovada.

El regidor del PSC, Ferran Villaseñor, diu que la seva formació està a favor de no fer repercutir la crisi en les ordenances fiscals sempre que els serveis municipals no perdin qualitat.

Ferran Villaseñor

La pressió fiscal pot incrementar si es mantenen els impostos i es redueixen els serveis que s'ofereixen.



Els socialistes han obert la porta a donar suport a l'aprovació definitiva de les ordenances si s'accepten algunes de les seves propostes abans de dur-les a votació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.