PSC i ICV s'abstenen en la moció contra l'augment tarifari de l'ATM


Temes relacionats

Ofensiva de CiU contra l'augment 'abusiu' de les tarifes del transport públic metropolità (11/des/08)

L'alcalde critica l'increment d'un 7% de les tarifes de la T-10 ( 5/des/08)

Els menors de 12 anys tindran el transport públic local gratuït el curs que ve (18/nov/08)


  • Comparteix:

Sant Cugat rebutja l'increment de tarifes del transport públic i critica la no-gratuïtat de la targeta T-12. Ho ha decidit el ple municipal amb els vots a favor de l'equip de govern, ERC i el PP, i les abstencions del PSC i ICV-EUiA. Els socialistes es desmarquen de l'increment acordat pels membres del seu partit a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), però han titllat la moció de CiU d''electoralista'.

El portaveu del grup municipal socialista, Salvador Gausa, ha expressat el seu desacord amb l'augment de tarifes però s'ha negat a contribuir a la campanya de CiU per responsabilitzar el tripartit de l'increment dels preus dels bitllets.

Salvador Gausa

Per aquest motiu expressem el nostre desacord amb l'increment de tarifes de l'ATM. La moció d'avui però, té la finalitat d'augmentar el ressó de la campanya de Trias i Recoder contra l'augment de tarifes.



La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha criticat l'ATM per la seva 'poca sensibilitat social' i ha dit que no entén aquest increment de preus sense una mala negociació de la Generalitat. En aquest sentit, Subirà ha contraposat les aportacions de l'Estat durant la darrera etapa de CiU al govern que van suposar, ha dit, un 37% del total de la despesa i la de l'última etapa del tripartit, d'un 24% del total.

Marta Subirà

Això explica que nosaltres paguem més en el transport que altres ciutats de l'Estat. És una mostra de poca sensibilitat social.


ICV-EUiA, per la seva banda, s'ha decantat per veure el got mig ple. S'ha felicitat per la creació de la T-12, tot i no ser gratuïta. En aquest sentit, la formació ha dit que entén que la despesa de la nova T-12 s'ha de repercutir en alguna banda, com succeeix amb l'augment per sobre de l'IPC de la T-10, la targeta més utilitzada

xavier boix

No vivim amb satisfacció la pujada de preus però s'ha d'entendre, dins del context de l'ATM, que el benefici de la T-12 s'ha de repercutir en algun lloc.




El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha explicat que cal aconseguir més competències per la Generalitat en matèria de transport públic perquè es puguin gestionar les tarifes des del país.

Els grups municipals d'ERC i del PP s'han sumat a les crítiques per l'augment de les tarifes. Els republicans han explicat que els preus dels títols de transport públic de Madrid i Bilbao són més econòmics que els de Barcelona. En aquest sentit, Raül Grangé ha explicat que Catalunya torna a estar discriminada.

La portaveu popular, Berta Rodríguez, ha titllat la T-12 d''enganyifa' perquè el seu cost l'han d'assumir els usuaris de la T-10 i s'ha referit al preu d'aquest darrer títol com 'abusiu'.

La no-gratuïtat de la T-12 aprovada per l'ATM xoca amb la moció aprovada per l'Ajuntament en el passat ple que va decidir la gratuïtat pels menors de 12 anys del transport públic local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.