L'equip de govern presenta un projecte de pressupostos del 2009 per fer front a la crisi i amb accent social


  • Comparteix:

Imatge del consell de districte de les Planes

Imatge del consell de districte de les Planes

El projecte de pressupostos de l'equip de govern del 2009 suma un total de 136 milions d'euros, 40 dels quals són del capítol d'inversió. La previsió d'ingressos només augmenta un 0,32% respecte l'exercici anterior a causa de la crisi, i les despeses fan èmfasi en les polítiques socials i en la reactivació econòmica. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha presentat al consell de districte de les Planes d'aquest dimarts el document que s'hauria d'aprovar el dilluns que ve en un ple municipal extraordinari.

El projecte de pressupostos del 2009 parteix de la situació financera actual i prioritza sis objectius estratègics a partir de la seva funció social i assistencial a la persona i de la reactivació econòmica. Així, les despeses dels comptes de l'any que ve han de respondre a la reenginyeria de serveis i inversions o bé han de garantir la capacitat inversora municipal. També es té en compte que les despeses es destinin a garantir la cohesió de la ciutat, a l'educació i que obrin Sant Cugat al coneixement i la innovació. L'últim objectiu fa referència a continuar impulsant l'oferta d'habitatges de protecció oficial.

Precisament la inversió pel 2009 prevista des de l'equip de govern posa l'accent en aquest punt. Dels 40 milions del capítol d'inversió, 30 són per a l'empresa municipal d'habitatge Promusa. D'aquests, la meitat són per a projectes de lloguer, tal com explica Joly.

Jordi Joly

Dels 40 milions d'inversió, 30 són de Promusa, tant de venda com de lloguer. Gairebé 15 milions formen la inversió d'habitatge de lloguer.


Joly ha assegurat, a més, que l'Ajuntament de Sant Cugat no farà dèficit ni al 2008 ni al 2009.

La crisi econòmica i financera està present, però, en els comptes, que redueixen un 19% la previsió d'ingressos de plusvàlues, un 34% la de la taxa d'obres i un 40% la de l'impost de construcció i obres. L'increment més important de la despesa va destinat a les polítiques socials, que augmenten en un 26% la seva partida respecte l'any passat.

Escoltem el titular d'Economia.

Jordi Joly

Les polítiques socials són l'àmbit que més puja. És una mesura compartida amb els altres grups.


Joly ha remarcat que el document pot patir variacions fins a la presentació del projecte al ple de dilluns pel diàleg que està mantenint l'equip de govern amb la resta de grups polítics. El tinent d'alcalde d'Economia també ha reconegut que, independentment del vot que acabin formulant les diverses forces, hi ha molt diàleg en el projecte de pressupostos i un debat 'molt productiu i obert' amb els altres grups.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.