Sant Cugat ratifica el seu compromís amb el dret de decidir però no dóna suport a la concentració de Brussel·les


Temes relacionats

Joan Contijoch: 'En aquest país tens problemes si intentes ser normal' (10/des/08)

El moviment Decidim.cat ja reuneix sis regidors de la ciutat ( 1/des/08)

Més de 2.000 santcugatencs donen suport a la campanya 'Decideixo Decidir' (17/nov/08)

ERC, CiU i ICV-EUiA defensen el dret a decidir de Catalunya al ple municipal (19/des/07)


  • Comparteix:

Cartell de la concentració a Brussel·les

Cartell de la concentració a Brussel·les

Sant Cugat ha refermat el seu compromís amb el dret de decidir de Catalunya. Ho ha aprovat el ple municipal amb els vots a favor de l'equip de govern, format per CiU, i dos regidors d'ICV-EUiA. ERC s'ha abstingut perquè la moció alternativa de CiU finalment aprovada no contempla l'objectiu final de tenir un estat propi. La moció presentada inicialment pels republicans recollia les peticions de la campanya '10mil a Brusel·les per l'autodeterminació'.

La moció de l'equip de govern reitera els compromisos adquirits i debatuts en el ple de desembre de 2007 amb l'afegit de preveure l'internacionalització del dret de decidir. Segons CiU, s'afavoriran contactes puntuals amb autoritats locals de la resta del món per explicar el dret de decidir del poble català.

El punt de fricció amb el text presentat per ERC que no s'ha pogut debatre s'ha centrat en la voluntat de CiU que el dret de decidir dels catalans no impliqui necessàriament la independència.

Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori i membre de CiU, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Nosaltres pensem que el dret a decidir pot trobar diferents fórmules polítiques que poden implicar o no l'estat propi.



CiU assegura que prefereix treballar en primer lloc per assolir una majoria que aposti pel dret de decidir. Un cop assolit això, ha dit Conesa, ja es veurà què vol el poble català.

El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha lamentat l'actitud de l'equip de govern per no donar suport a la iniciativa '10mil a Brussel·les' i presentar una moció alternativa a la de la Plataforma pel Dret de Decidir.

Raül Grangé

Només demanem el suport d'aquest ple a l'acte que farà la plataforma 'Deu mil a Brussel·les' del març vinent.



Davant aquestes crítiques d'ERC, CiU ha recordat als republicans que van optar per fer president una persona no-nacionalista, en comptes de fer front comú conjuntament. Grangé ha rebatut l'atac afirmant que si la seva formació hagués optat per Mas també hi hauria una formació no-independentista a la presidència de la Generalitat.

ERC s'ha abstingut en la votació, com han fet també els regidors del PSC i el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix. Els altres regidors ecosocialistes, Àssun Reyes i Joan Calderón, s'han sumat a la moció de l'equip de govern.

El PP, per la seva banda, ha votat en contra de la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.