Consell de districte multitudinari a la Floresta per fer consultes sobre els efectes de la ventada


Temes relacionats

Els districtes del municipi, els més afectats per la ventada (26/gen/09)


  • Comparteix:

El consell de districte, ple de gom a gom per fer consultes

El consell de districte, ple de gom a gom per fer consultes

Prop de 80 veïns de la Floresta han assistit aquest dimarts al vespre al consell de districte de la zona per formular queixes i consultes sobre els efectes de la ventada. El cost de talar arbres afectats en terrenys particulars i els problemes amb el subministrament elèctric són les principals preocupacions dels florestans.

La majoria de veïns han acudit al consell de districte ordinari per expressar problemàtiques particulars que el temporal de vent ha deixat sobre les seves vivendes i carrers. Moltes de les queixes formulades han deixat constància de la dificultat de molts veïns de pagar la tala d'arbres en els seus domicilis particulars i reparar els danys causats en habitatges de veïns per falta d'asseguradora o perquè aquesta no ho cobreix. Altres han criticat la companyia elèctrica Fecsa-Endesa i han mostrat la seva impotència davant tallades en el subministrament i sobrecàrregues que han inutilitzat diversos electrodomèstics.

Davant la demanda d'assessorament, el nou president de l'associació de veïns de la Serreta - Bosc d'en Saladrigues, Joaquim Castelló, ha demanat al consistori que posi en marxa un gabinet que expliqui als ciutadans què han de fer en cada cas.

Joquim Castelló

Crec que l'Ajuntament ha de proporcionar assessorament als veïns per saber què han de fer en cada moment.


Tots els grups polítics municipals de l'oposició han donat suport a la mesura i l'equip de govern ha assegurat que ho estudiarà. També s'ha proposat per part dels veïns la creació d'una comissió de seguiment de la retirada de l'arbrat i la neteja dels carrers, rieres i boscos, una iniciativa que l'oposició ha rebut amb satisfacció ja que considera que es poden prevenir molts incendis de cara a l'estiu.

Tot i això, diversos veïns han anat més enllà i consideren que el consistori hauria de dedicar part del pressupost a ajuts als particulars per la ventada. Pilar Escriche està al capdavant de l'associació de veïns de la Floresta.

Pilar Escriche

Hi hauria d'haver unes possibles ajudes específiques del pressupost de l'Ajuntament per la ventada.


L'equip de govern també ha anunciat que està preparant un decret que permetrà dur a terme 'petites actuacions' sense necessitat d'obtenir una llicència, com per exemple, la tala d'arbres perillosos i la reparació de tanques i murs afectats. L'Ajuntament també ha reiterat que les consultes sobre incidències s'han de dirigir al telèfon 010 i ha posat a disposició dels ciutadans un equip de tècnics municipals per visitar els desperfectes dels habitatges i fer l'informe pertinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.