Nadal: 'M'agradaria que Torre Negra acabés sent propietat pública'


  • Comparteix:

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, aposta perquè Torre Negra acabi convertint-se en un espai públic, propietat de l'Ajuntament o de la Generalitat, integrat en el Parc de Collserola. En paral·lel, Nadal admet que encara no hi ha data per convertir Collserola en parc natural.

En una visita a Sant Cugat, Nadal ha subratllat que l'espai de Torre Negra està protegit ja que és sòl no urbanitzable. Tot i això, el conseller es decanta perquè aquesta zona, ara majoritàriament propietat de privats, passi a ser pública.

Joaquim Nadal

M'agradaria que Torre Negra acabés sent propietat pública, de l'Ajuntament o de la Generalitat.



Nadal ha afegit que Collserola és, ara per ara, un dels àmbits naturals més ben protegits de Catalunya. No obstant això, el conseller ha aclarit que encara no hi ha data per declarar aquest espai parc natural. Segons Nadal, abans de la declaració, cal 'combinar els elements de protecció amb els municipis que formin part del parc'. El conseller responia així a la pregunta de quan es declararà Colserola parc natural.

Joaquim Nadal

Encara no hi ha data per declarar Collserola parc natural.



Pel que fa a infraestructures que podrien passar per Collserola, Nadal no ha descartat el túnel d'Horta viari. D'altra banda, el conseller ha admès que Sant Cugat té 'un problema d'alts costos econòmics' amb les expropiacions de zones verdes derivades del Pla General Metropolità (PGM). Segons Nadal, Generalitat i Ajuntament treballen conjuntament per solucionar aquesta problemàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.