ERC: 'Patxi López pot ser lehendakari gràcies a una llei que exclou part dels bascos en un apartheid'


Temes relacionats

El PSC a ERC: 'S'han anul·lat dues candidatures relacionades amb una organització terrorista' (11/feb/09)

L'anul·lació de les llistes abertzales és una 'tupinada' socialista, segons ERC (10/feb/09)


  • Comparteix:

Raül Grangé, portaveu d'ERC

Raül Grangé, portaveu d'ERC

ERC replica al PSC i al PP que els resultats de les eleccions al País Basc confirmen 'una tupinada espanyolista' d'aquests dos partits per accedir al poder. Els republicans recorden a socialistes i populars que no serien majoria en aquest parlament si no s'haguessin il·legalitzat les candidatures abertzales. Segons ERC, les seccions locals d'aquests partits avalen una 'violació de drets civils i fonamentals' a Euskadi.

Els republicans consideren que el PSE-PSOE i el PP, als quals qualifica de partits espanyolistes, han hagut de recórrer a les trampes, en referència a la Llei de Partits, per arribar al poder del País Basc. En aquest sentit, ERC adverteix que el nou parlament no reflecteix la realitat social d'Euskadi, ja que ha deixat sense representació el gairebé 10 % de població que va votar nul per la il·legalització de les llistes abertzales.

Raül Grangé és el portaveu municipal d'ERC.

Raül Grangé

Són uns resultats adulterats per la Llei de Partits. Pati López pot ser lehendakari gràcies a un llei que arracona un part dels bascos en un apartheid.



Abans de la celebració dels comicis bascos, ERC ja va qualificar de 'tupinada' l'anul·lació de les llistes abertzales.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És curiós que aquest Grangé utilitzi la mateixa expressió que el diari proetarra "Gara" per parlar de les eleccions basques. Llàstima s'oblidi dels 200.000 exiliats bascos que per culpa de les amenaces de l'entorn d'ETA no van poder votar.

Emili. Enviat el 5/mar/09


Els amenaçats per ETA compten amb la solidaritat de tothom i amb una macroestructura política i mediàtica que els dona suport. En canvi, la solidaritat cap a les desenes de milers de bascos que han quedat orfes electoralment només prové de l\'independentisme català. Emili, en quina direcció creus que hi ha més silencis i més oblits?

Marc. Enviat el 5/mar/09


Molt ben dit Sr. Grangé,segons quins demócrates no gaire racionals.

Antoni. Enviat el 5/mar/09


Sr. Grangé. Sap el que vol dir democràcia? Sap que a molts pobles d'Euskadi hi ha gent que no pot expressar-se lliurement per por? Es pot legalitzar un partit que defensa el terrorisme? Sap el que diu?

Civis. Enviat el 5/mar/09


Marc, una mica de respecte per les persones amenaçades i que s'han hagut de marxar de la seva terra per culpa d'un grup de fanàtics terroristes. L'independentisme basc no violent estava molt ben representat a les urnes amb formacions com Aralar, EA o el propi PNB. És lamentable que des de formacions aparentment democràtiques com ERC es facin declaracions com aquestes, donant suport a formacions il·legals.

Emili. Enviat el 5/mar/09


Emili crec que de les meves paraules no es pot desprendre per enlloc falta de respecte cap a la víctimes del bàndol espanyolista. Sí que veig un despreci per part teva, en canvi, cap a les víctimes del bàndol abertzale. Per cert, jo pensava que a les democràcies el dret actuava contra les persones i no contra els col·lectius. En democràcia no es pot fer pagar justos per pecadors ni llençar-se a la guerra preventiva.

Marc. Enviat el 5/mar/09


Marc, amb les teves paraules et desacredites. Víctimes del bàndol abertzale? Més aviat hauríes de parlar de terroristes o assassins, que és el que són. Lamentable!

Emili. Enviat el 5/mar/09


200.000 bascos exiliats??? jajajaja Si home. Els que ilegalitzen, els torturadors, els militars, la policia nacional...no són bascos, són ocupants espanyols! PSOE il·legalització per donar suport a les organitzacions terroristes GAL i OTAN!

Genís. Enviat el 5/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.