El nombre de càrrecs de confiança de l'Ajuntament, a debat al ple municipal d'avui


Temes relacionats

El PP proposa finançar la vacuna del papil·loma humà a les noies de 13 a 16 anys (18/abr/09)

Moció del PSC per 'millorar la transparència' en la contractació de serveis de l'Ajuntament (17/abr/09)

ERC proposa la creació d'un Centre de Cultura Popular a Sant Cugat (17/abr/09)

El PP aposta per la supressió del peatge dels túnels de Vallvidrera per als empadronats a Sant Cugat (16/abr/09)

El PSC, a favor de potenciar el mecenatge i el patrocini per afrontar la reducció d'ingressos de les entitats (16/abr/09)

Sant Cugat té més càrrecs de confiança que la majoria de municipis d'entre 50.000 i 100.000 habitants, segons el PSC (15/abr/09)

El PSC, ICV i ERC demanen la urbanització del carrer Pla de Mira-sol (15/abr/09)

ERC presentarà una moció per garantir l'ús del català en comerços i empreses de la ciutat (15/abr/09)


  • Comparteix:

Imatge d'una edició anterior del ple municipal

Imatge d'una edició anterior del ple municipal

El ple municipal debat aquest vespre la proposta del PSC perquè Sant Cugat adeqüi la dedicació temporal dels regidors i el nombre de càrrecs de confiança a la mitjana dels municipis d'entre 50.000 i 100.000 habitants. Entre les mocions presentades, els regidors també decidiran si la ciutat reclamarà la supressió del peatge dels túnels de Vallvidrera per als conductors empadronats a Sant Cugat, tal com demana el PP.

Si s'aprovés la moció del PSC, la mitjana de càrrecs de confiança i de dedicació temporal dels regidors s'extrauria d'un estudi que haurien d'elaborar la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), entitats de les quals forma part l'Ajuntament.

Salvador Gausa és el portaveu del PSC.

Salvador Gausa

Prenem la FMC i ACM com a referències, tenim constància que estem per sobre de la mitjana de poblacions d'entre 50.000 i 100.000 habitants i cal fer ara el que toca.


El PSC també proposarà fer front al descens d'ingressos per patrocini de les entitats a través incentius fiscals per a empreses que col·laborin econòmicament amb aquests col·lectius.

Els socialistes, juntament amb ERC i ICV-EUiA, també demanaran millorar l'estat del carrer Pla de Mira-sol i el seu entorn, una demanda dels veïns de la zona. Els tres grups també reclamaran al plenari que l'EMD participi a les Comissions informatives del consistori que afectin Valldoreix.

Entre les mocions presentades, també hi ha la del PSC per crear una comissió de seguiment de la contractació de serveis de l'Ajuntament integrada per tots els grups municipals. ERC portarà a aprovació garantir el compliment de la Llei de Política Lingüística a la ciutat per part dels comerços i empreses i crear un centre de cultura popular tradicional.

Els populars, de la seva banda, demanen als grups municipals que expressin el seu rebuig a la proposta de l'Ajuntament de Barcelona de fer més car el peatge dels túnels de Vallvidrera quan s'entri a la capital. La portaveu popular, Berta Rodríguez, afegeix que altres ciutadans del Vallès Occidental ja tenen descomptes a alguns peatges.

Berta Rodríguez

Per exemple, la gent que viu a Terrassa té descomptes als peatges de les Fonts.


Els populars també demanaran a l'Ajuntament que financiï el cost de la vacuna contra el virus del papil·loma humà.

CiU presentarà una moció sobre la commemoració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics, mentre que ICV-EUiA instarà el ple a formalitzar un pacte de la ciutat per la cohesió social davant la crisi.

El ple municipal, que tindrà lloc a partir de les set a la sala de plens de l'Ajuntament, també portarà a debat diversos punts de territori i economia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.