ICV garantirà l'estabilitat si CiU trenca amb el PP pel suport d'Aznar a la guerra


  • Comparteix:

Tots els partits polítics santcugatencs han lamentat l'inici de la guerra a l'Iraq, però des de perspectives diferents. Iniciativa per Catalunya Verds ha demanat a CiU que trenqui el pacte de govern amb el Partit Popular 'per salvar la dignitat de la ciutat' i s'ha ofert a mantenir l'estabilitat plenària, juntament amb els nacionalistes, fins a les eleccions municipals del 25 de maig. Des del PP s'assenyala Sadam Hussein com a únic responsable del conflicte armat.

En nom de la ciutat, l'alcalde Lluís Recoder ha lamentat que, finalment, hagi començat el conflicte armat i ha recordat que Sant Cugat s'ha posicionat com a ciutat per la pau:

Lluís Recoder

Aquesta guerra està al marge de Nacions Unides, ha dividit la Unió Europea i té la majoria de la població en contra


Recoder ha convidat tots els ciutadans a participar als actes de rebuig a la guerra, especialment aquest dissabte a la cloenda de l'Any del Mil·lenari.

La reacció política més important, a nivell local, ha estat la d'Iniciativa per Catalunya-Verds, que demana a l'alcalde que trenqui el pacte de govern amb el PP. A canvi, la formació ecosocialista ofereix la seva abstenció en els pròxims plens per garantir la governabilitat. L'anunci el farà aquesta tarda el president de la formació Xavier Boix, i l'ha avançat un dels seus membres, Toni Santos:

Toni Santos

Si Recoder trenca el pacte de govern, com a testimoniatge de la seva no complicitat amb aquest partit que dóna suport a la guerra, ICV el recolzarà al ple


Des del PSC, el portaveu Jordi Menéndez ha mostrat la seva indignació perquè el govern central ha ignorat les protestes dels ciutadans. Menéndez també ha lamentat que la diputada popular i primera tinent d'alcalde, Berta Rodríguez, hagi donat suport a la política d'Aznar en aquest conflicte bèl·lic.

Jordi Menéndez

Com a santcugatenc confeso la meva indignació per saber que la primera tinent d'alcalde de la meva ciutat és també una diputada que vota a favor d'això que tant ens indigna


La presidenta local del PP, Berta Rodríguez, ha respost les crítiques de Menéndez i ha justificat el seu vot en la unitat dels membres del seu partit.
Des del seu partit, el regidor Alfredo Bergua ha assegurat que lamenten l'inici de la guerra, i culpen el líder Iraquià de l'inici de les hostilitats. Bergua ha recordat que més de 35 països donen suport a les operacions militars dels Estats Units:

Alfredo Bergua

És molt mala notícia que s'hagi arribat a aquesta situació, però l'únic responsable de la guerra és Sadam Hussein


Finalment, des d'Esquerra Republicana, el seu portaveu Eduard Pomar ha lamentat que les mobilitzacions ciutadanes no hagin aconseguit evitar el conflicte armat:

Eduard Pomar

És lamentable que passi una cosa com aquesta, una guerra que no s'ha pogut evitar malgrat totes les mobilitzacions que s'han fet


Pomar ha subratllat que, ara més que mai, el seu partit també participarà als actes de rebuig a la guerra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.