Els partits critiquen la concentració de la Falange, excepte el PP


Temes relacionats

La Falange Española es concentrarà a Sant Cugat en contra de la consulta del 13-D ( 2/des/09)

La Plataforma per l'Autodeterminació insta la població a no tenir por dels falangistes ( 2/des/09)


  • Comparteix:

Els partits amb representació al ple no aproven la concentració, tret del PP

Els partits amb representació al ple no aproven la concentració, tret del PP

Els partits de la ciutat, excepte el PP, critiquen la concentració que la Falange Española de las JONS farà a Sant Cugat el 13-D durant la consulta sobre la independència, tot i que reconeixen el seu dret a manifestar-se. El PP es desmarca i assegura que la Falange es un partit 'legal i democràtic' i que la llibertat d'expressió 'és per a tothom'.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha dit que 'molesta' que un partit que 'no és democràtic' es manifesti a la ciutat i alhora ha demanat 'prudència' al departament d'Interior per l'autorització o no de la concentració falangista.

Joan Recasens

Molesta que un partit que no és democràtic es manifesti. Demanem prudència a Interior per autoritzar o no segons quin tipus d'actes perquè poden provocar aldarulls.



El portaveu del PSC, Salvador Gausa, recorda que el dret a manifestar-se està reconegut, tot i que apunta que s'haurien de prendre mesures per 'dificultar' la convocatòria, que considera 'indigna'. Per a Gausa, el partit ultradretà persegueix la confrontació violenta.

Salvador Gausa

És una provocació de la ultradreta, que busca la confrontació violenta.


El regidor d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha explicat que departament d'Interior de la Generalitat està consultant els ajuntaments per saber si els llocs de concentració demanats per la Falange són adequats o suposen algun risc de seguretat. Boix creu que la Falange s'hauria d'il·legalitzar però recorda que, mentrestant, té dret a convocar manifestacions.

Xavier Boix

La Falange no està il·legalitzada, ens agradi o no. Té tot el dret a manifestar-se.


El portaveu d'ERC, Raül Grangé, creu que aquesta és una mostra més de la manca de qualitat democràtica a l'Estat espanyol, que permet concentracions falangistes però prohibeix que un ajuntament doni suport a una consulta sobre la independència de Catalunya. Grangé ha condemnat amb contundència la concentració de la Falange i ha dit que s'hauria de prohibir, perquè és un partit antidemocràtic.

Raül Grangé

No és un partit democràtic. Des del seu naixement ha buscat l'enfrontament i ha fet servir la violència. És un partit indigne d'existir en democràcia.


En canvi, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha dit que la Falange és un partit 'legal i democràtic' i que la llibertat d'expressió és per a tothom.

Berta Rodríguez

És un partit reconegut i democràtic. Si la concentració és legal i està autoritzada, la llibertat d'expressió és per a tots els ciutadans.





La Falange Española de las JONS va anunciar que es concentrarà a Sant Cugat el dia de la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya per mostrar el rebuig a la votació. Els falangistes, que preveuen manifestar-se a totes les poblacions on hi haurà votacions, van assegurar a Cugat.cat que l'Ajuntament 'dóna suport' a la consulta, malgrat voler fer veure el contrari.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És curiòs el titular que se li ha posat a aquesta noticia. Quan llegeixes l’article te n’adones que la opinió del Sr. Xavier Boix, d’ICV, és la mateixa que la de la Sra. Berta Rodríguez, del PP. Tot i això el titular fa referència en exclusiva al PP, que en cap cas dona suport a la manifestació de Falange. Hi ha una gran distancia entre no criticar i donar suport.

Erik. Enviat el 3/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.