El PP local defensa negar l'empadronament a immigrants en situació irregular


  • Comparteix:

Imatge de la ciutat de Vic

Imatge de la ciutat de Vic

El PP de Sant Cugat és partidari de negar l'empadronament als immigrants sense permís de residència o visat, tal com defensa el govern municipal de Vic. La resta de formacions locals es desmarquen de la mesura en major o menor grau.

La portaveu del PP, Berta Rodríguez, s'ha mostrat partidària de 'la immigració legal que no entri per la finestra' per garantir que tingui els mateixos drets i deures que els autòctons. En aquest sentit, Rodríguez defensa no empadronar aquelles persones que estiguin en situació il·legal.

Berta Rodríguez

Les persones que es poden empadronar són aquelles que estan en situació regular.


El regidor i president local de CiU, Jordi Puigneró, assegura que a Sant Cugat es continuarà empadronant tota la població que ho sol·liciti, però recorda que la situació a Vic no és comparable amb la de la nostra ciutat. Puigneró admet que la solució triada pel municipi vigatà pot no ser la millor, però subratlla que la capital d'Osona es veu obligada a afrontar una alta pressió migratòria sense els recursos necessaris.

Jordi Puigneró

Potser la solució no ha de ser la que ha triat Vic, però el consistori s'ha trobat una patata calenta que no ha creat.


En la mateixa línia, el portaveu d'ERC, Raül Grangé, afirma que la responsabilitat no ha de ser només de l'Ajuntament de Vic, que no té prou recursos, i lamenta que Catalunya no tingui competències per determinar els contingents d'immigrants que rep.

Raül Grangé

No és responsabilitat de Vic. Als ajuntaments els arriba molta gent i se n'han de fer càrrec amb uns recursos limitats.



El regidor del PSC Àlvar Roda creu que, tot i que la situació ideal és que els empadronats tinguin papers, no es pot negar l'empadronaments als immigrants sense permís de residència.

Àlvar Roda

Si no tenen papers, han de poder estar empadronats igualment. No és una condició 'sine qua non'.



La posició més crítica amb la decisió del govern de Vic és la d'ICV-EUiA. El president local i portaveu ecosocialista, Joan Calderon, diu que és una mesura 'il·legal' que respon a les pressions de Plataforma per Catalunya. A més, Calderon acusa alguns partits d'agitar aquesta qüestió per motius electoralistes.

Joan Calderon

A algú li interessa treure aquest tema per arrossegar vots, però no es pot utilitzar la immigració i el discurs xenòfob electoralment.



L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, de CiU, ha declarat que manté la proposta de negar l'empadronament als immigrants sense permís de residència o visat perquè, segons diu, s'ajusta a la Llei d'Estrangeria. El PSC i ERC també formen part del govern vigatà.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És curiós que el PP defensi la mesura, ja que, tot i que en situació "legal", bona part dels seus membes són immigrants espanyols.

Genís. Enviat el 13/gen/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.