L'Ajuntament insta la Generalitat a concretar els recursos per a les inspeccions als habitatges antics


Temes relacionats

Els habitatges de més de 40 anys hauran de passar una inspecció que pagarà el propietari (12/abr/10)


  • Comparteix:

La mesura afecta el parc d'habitatge de més de 40 anys

La mesura afecta el parc d'habitatge de més de 40 anys

L'Ajuntament demana que les inspeccions tècniques a habitatges de més de 40 anys, una mesura que vol endegar la Generalitat, estiguin acompanyades dels recursos per poder desenvolupar-la. Tot i que l'Ajuntament encara no ha xifrat el nombre d'habitatges afectats per la mesura, el consistori assegura que el parc de vivenda a Sant Cugat és principalment nou.

Tots els edificis de la ciutat construïts abans de 1970 hauran de passar una inspecció tècnica obligatòria, abans del 2015, que avali el seu bon estat de conservació. Així ho estableix un nou decret del departament de Medi Ambient i Habitatge que està a exposició pública i que fixa la caducitat d'aquesta revisió en 10 anys. Els ajuntaments estaran obligats a informar la Generalitat dels immobles que detectin en mal estat. Els consistoris poden, a més, complementar el decret amb aportacions pròpies, segons la tipologia d'habitatges que hi hagi a cada ciutat.

És per això que la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, demana que la mesura contempli els recursos necessaris perquè els ajuntaments la puguin executar.

Mercè Conesa

La Generalitat ha de concretar els recursos que donarà als ajuntaments per poder fer aquestes inspeccions. Cada vegada tenim més competències, però no els recursos.




Al conjunt de Catalunya hi ha 1,2 milions d'habitatges construïts abans de 1970 que hauran de passar aquesta inspecció que pagarà la comunitat de propietaris. La intenció del decret, que entrarà en vigor aquest mateix any, és que s'estableixi un calendari perquè tots els habitatges passin el més aviat possible aquesta revisió i impedir, així, la degradació del parc immobiliari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.