Aprovat el Pla Territorial Metropolità sense un traçat definitiu pel Quart Cinturó


Temes relacionats

Pacte pel Quart Cinturó sense definir el traçat entre Sabadell i Granollers (14/ago/09)

El tripartit desencalla el Quart Cinturó i el Túnel d'Horta amb un pacte entre els socis de govern (27/abr/09)


  • Comparteix:

Roda de premsa de presentació del Pla Territorial Metropolità / Font: ACN

Roda de premsa de presentació del Pla Territorial Metropolità / Font: ACN

El govern ha donat llum verda aquest dimarts al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que abasta 164 municipis, entre ells, Sant Cugat. El document estableix les zones d'espais oberts, les de desenvolupament urbà i les infraestructures de mobilitat, tant viàries com ferroviàries. Tot i això, el text deixa en mans de l'Estat espanyol el traçat definitiu del Quart Cinturó. Per aquest motiu, CiU denuncia que el document es tanca 'en fals' ja que la infraestructura 'torna a quedar aturada i bloquejada per les discrepàncies internes del tripartit'.

El Pla Territorial Metropolità abasta un territori de més de 3.200 quilòmetres quadrats, un 10% del territori català, on viuen 4,8 milions d'habitants, un 70% del total de població. D'aquest pla únic penjaran set plans territorials sectorials, que correspondran a les vegueries i que la Generalitat espera poder tancar abans de finals d'any.

El govern celebra haver donat llum verda al primer pla de què disposa l'àmbit metropolità de Barcelona després de mig segle d'intents. Escoltem el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Joaquim Nadal

La transcendència de l'acord d'avui és que durant més de 60 anys s'ha intentat però no s'ha acnseguit i ara sí.


En l'àmbit viari, el pla deixa en mans de l'Estat espanyol el traçat definitiu de la Ronda del Vallès, o l'anomenat Quart Cinturó. En concret, el document estableix que el recorregut de la infraestructura s'haurà de resoldre a través d'un estudi informatiu de l'administració espanyola. Aquesta via, polèmica perquè divideix el tripartit, està inclosa en el pla en els mateixos termes que al Pacte Nacional d'Infraestructures.

El portaveu d'infraestructures de CiU al Parlament, Josep Rull, ha criticat en un comunicat que el Pacte Nacional d'Infraestructures ja ajornava la decisió del traçat del Quart Cinturó perquè es decidís en el Pla Territorial Metropolità, i que ara, el pla torna a ajornar la decisió a allò que digui el ministeri de Foment.

El text també inclou calçades laterals a la C-58 entre Badia del Vallès i Terrassa, i recull la construcció de dues noves línies de Rodalies i millores en la xarxa de metro.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.