Sant Cugat es prepara per a la campanya a favor d'un referčndum oficial sobre la independčncia de Catalunya


  • Comparteix:

Cartell de la campanya nacional

Cartell de la campanya nacional

La Comissió de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per convocar un referčndum oficial sobre la independčncia de Catalunya ha aconseguit aquest diumenge a Sant Cugat un centenar de suports. Una trentena d'ells s'han proposat com a promotors de la campanya que s'encetarŕ al municipi en cas que la Mesa del Parlament admeti a trŕmit la proposta i que buscarŕ el suport de 220.000 signatures. Els impulsors santcugatencs creuen que amb aquesta campanya es pot repetir l'esperit i l'eufňria de la consulta popular del 13 de desembre.

Amb una taula informativa, els promotors santcugatencs han aconseguit un centenar de signatures en dues hores que s'afegeixen a les aconseguides a altres municipis catalans com Barcelona, Vic, Sabadell i Cardona.

La participació santcugatenca ha superat les expectatives dels organitzadors. Un dels promotors de la iniciativa a la ciutat, Eduard Anguita, ha destacat la implicació santcugatenca en aquest tipus de propostes.

Eduard Anguita

La participació és molt transversal. S'accepta amb molta naturalitat el fet de voler votar i decidir sobre el futur del país



De fet, Anguita ha assegurat que en cas que la Mesa del Parlament admeti a trŕmit la proposta, la campanya a Sant Cugat farŕ reviure 'les sinergies' de la consulta popular celebrada el desembre passat.

Eduard Anguita

La idea és que s'accepta a trŕmit serŕ recuperar les sinergies del 13-D, perň aquest cop per un referčndum oficial i a tot el país.




Si la Mesa accepta la sol·licitud, la comissió promotora engegarŕ una campanya per recollir les 220.000 signatures necessŕries en un termini de sis a vuit mesos perquč aquesta Iniciativa Legislativa Popular es debati al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.