La Generalitat destina 15 milions d'euros al parc tecnològic de l'EsportParc Internacional de Catalunya


Temes relacionats

El calendari de l'EsportParc Internacional de Catalunya es mantindrà tot i la retallada en obres públiques (24/mai/10)

L'habitatge públic de l'EsportParc Internacional serà una realitat el 2012 (26/abr/10)

El futur Esportparc Internacional acollirà 128 habitatges públics per a esportistes (20/abr/10)

El ple aplaudeix el projecte de l'EsportParc Internacional de Catalunya (16/feb/10)

Sant Cugat prepara el primer pas per fer realitat l'EsportParc Internacional de Catalunya (12/feb/10)

Constituïda la societat que construirà i gestionarà l'EsportParc Internacional de Catalunya (14/oct/09)

Neix l'ens que construirà i gestionarà l'EsportParc Internacional de Catalunya (14/oct/09)

L'EsportParc Internacional vol ser 'l'or' dels centres esportius ( 1/feb/10)


  • Comparteix:

Imatge virtual de l'EsportParc

Imatge virtual de l'EsportParc

El govern invertirà 15,4 milions d'euros els propers tres anys en construir el centre de recerca, desenvolupament i innovació de l'EsportParc Internacional de Catalunya. El parc tecnològic serà un dels pilars del futur clúster esportiu i tindrà com a banc de proves un mòdul de 25.000 metres quadrats que s'està construint al Centre d'Alt Rendiment (CAR). La Generalitat ha donat llum verda aquest dimarts a la inversió i ha formalitzat la seva entrada a la societat público-privada que impulsarà l'EsportParc, de la qual també formarà part l'Ajuntament.

El parc tecnològic de l'EsportParc Internacional serà on les entitats presents al complex podran portar a terme els seus projectes en recerca, desenvolupament i innovació. L'espai, que estarà dotat amb els últims avenços tecnològics, també donarà servei al CAR i a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya.

L'entrada del govern a la societat que gestionarà el clúster esportiu consisteix en la compra per part del Consell Català de l'Esport de participacions per valor de més de tres milions i mig d'euros de l'empresa Parc Esportiu Internacional de Catalunya. La participació de la Generalitat també es tradueix en l'aportació a la societat per part del CAR del dret de superfície per un període màxim de 50 anys sobre les finques on es construirà el parc empresarial.

D'aquesta manera, l'EsportParc Internacional de Catalunya serà una realitat gràcies a l'aliança entre els sectors públic i privat. Aquest últim, que representa el 51%, compta amb Caixa Laietana, Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Banc Sabadell, la Caixa, Caixa Catalunya, Caixa Penedés i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

L'EsportParc Internacional començarà a ser una realitat el 2012 i ocuparà una superfície de 100.000 metres quadrats repartits entre equipaments esportius, sector terciari i una zona comercial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.