PSC i ICV creuen que ERC caurà en contradiccions amb el seu programa electoral


  • Comparteix:

Eduard Pomar és objecte de crítiques per part de PSC i ICV.

Eduard Pomar és objecte de crítiques per part de PSC i ICV.

Els grups d'esquerra a l'oposició coincideixen en què ERC haurà de donar explicacions al seu electorat després del pacte signat amb CiU. PSC i ICV afirmen que l'acord entra en contradicció amb la línia seguida per Esquerra fins ara. Per la seva banda, el PP ha dit que el discurs de CiU s'ha radicalitzat i que el pacte de govern farà aigües tard o d'hora.

Tot i que des del PSC es desitja sort al nou equip de govern el partit està convençut que aquesta legislatura suposarà una decepció pels votants d'ERC. El portaveu de la formació, Jordi Menéndez, considera que l'actitud dels republicans no es correspon amb la que havien mantingut fins ara amb temes com les contribucions especials o les polítiques de creixement urbanístic:

Jordi Menéndez

ERC ha de posicionar-se sobre el pacte de polítiques de creixement que va signar la resta de partits


En la mateixa línia s'ha mostrat el grup d'Iniciativa per Catalunya Verds-EuiA. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha dit que ERC haurà de donar explicacions al seu electorat per un pacte que entra en contradicció amb la postura dels republicans a l'anterior mandat:

Xavier Boix

Esquerra en aquest mandat entrarà en moltes contradiccions amb el seu programa electoral


Més crític ha estat el PP, la seva portaveu ha assegurat que aquest pacte comportarà la rebaixa dels ajuts a les famílies nombroses i el final de l'equilibri pressupostari. Berta Rodríguez ha afirmat que l'acord dels nacionalistes no té futur:

Berta Rodríguez

CiU ha radicalitzat el seu discurs i la gestió que s'ha fet fins ara farà aigües


Recordem que després de les eleccions municipals, el PSC i ICV van contactar amb ERC per formalitzar un pacte de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.