Ridao (ERC): 'La Diada arriba en plena crisi de l'autonomisme'


Temes relacionats

Recoder: 'Catalunya necessita decidir el seu futur amb o sense l'Estat espanyol' (11/set/10)


  • Comparteix:

La Diada d'enguany simbolitza el final del cicle històric de l'autonomisme, segons el secretari general d'ERC, Joan Ridao. El republicà ha protagonitzat a Valldoreix l'inici del curs polític d'ERC amb un sopar popular, que ha reunit una seixantena de simpatitzans. En la vigília de l'Onze de Setembre, Ridao també ha posicionat el seu partit com l'única opció independentista amb experiència de govern.

La secció local d'ERC ha obert un any més el curs polític a Sant Cugat, coincidint amb la vigília de l'Onze de Setembre. El convidat d'aquesta ocasió, el diputat al Congrés i secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha reconegut que la festa nacional d'enguany guanya pes polític i simbòlic en un context de crisi democràtica i identitària. Segons Ridao, la Diada arriba en plena crisi de l'autonomisme.

Joan Ridao

A pesar de les penalitats viscudes, enguany estem vivim una crisi identitària, institucional, democràtica i econòmica. Vivim el final del cicle històric de la via autonomista.



La Diada, a més, coincideix amb l'escalfament dels motors electorals i un auge de les formacions independentistes. El secretari general d'ERC creu que la seva formació aporta experiència i acció de govern davant dels partits emergents.

Joan Ridao

Són fenòmens emergents i improvitzats, que alguns responen a voluntats populistes. ERC té la garantia de ser la força més útil i vàlida.




El també diputat al Congrés ha assegurat que els pressupostos s'aprovaran sense problemes gràcies al suport dels nacionalistes bascos i ha descartat un avançament de les eleccions estatals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.