Compromís per promoure el vot dels nouvinguts en les eleccions locals


  • Comparteix:

El CERE registrarà els nous votants

El CERE registrarà els nous votants

L'Ajuntament promourà la inscripció de nouvinguts al Cens Electoral de Residents Estrangers (CERE) per fomentar el vot a les eleccions municipals. Unes 2.300 persones procedents de països no comunitaris que han signat un conveni de reciprocitat amb l'Estat espanyol tindran dret a vot en els comicis locals del maig a Sant Cugat. Aquest compromís és fruit d'una declaració institucional que inicialment era una moció d'ICV-EUiA.

A les properes eleccions locals, ciutadans originaris de Colòmbia, Equador, Noruega i Nova Zelanda, entre altres, podran exercir el dret a vot. Per fer-ho, caldrà que s'inscriguin al CERE sempre que compleixin alguns requisits i estiguin inscrits al padró municipal. Precisament, a través d'aquesta declaració, Sant Cugat es compromet a divulgar aquests requisits i a promoure la inscripció dels nouvinguts per aconseguir la màxima implicació en la vida política.

El regidor d'ICV-EUiA Xavier Boix s'ha encarregat de llegir la declaració.

Xavier Boix

El nostre municipi és reflex de pluralisme. Dependrà de nosaltres que fem aquesta societat inclusiva.


La xifra de nous residents d'origen forani amb dret a vot podria arribar a les gairebé 4.000 persones si l'Argentina i Bolívia signen el conveni de reciprocitat amb el govern espanyol. Els ciutadans que reuneixin les condicions per inscriure's al CERE podran fer la sol·licitud per votar entre el primer de desembre i el 15 de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.