Tres santcugatencs prenen possessió de l'escó al Parlament


Temes relacionats

El nou Parlament tindrà tres diputats santcugatencs (29/nov/10)

17 santcugatencs opten a entrar al Parlament (28/nov/10)


  • Comparteix:

Imatge del Parlament constituït aquest dijous / Font: 3cat24.cat

Imatge del Parlament constituït aquest dijous / Font: 3cat24.cat

El nou Parlament s'ha constituït aquest dijous amb la presència de tres diputats santcugatencs: són Lluís Recoder i Joan Recasens, de CiU, i el popular Jordi Cornet, que ha estat elegit secretari primer de la mesa de la cambra. El debat d'investidura del nou president de Catalunya s'haurà de fer dins els 10 dies hàbils següents a la constitució del Parlament.

La sessió constitutiva ha obert la legislatura amb l'elecció dels set membres de la mesa, presidida per Núria de Gispert, la primera dona que ocupa aquest càrrec. El popular santcugatenc Jordi Cornet ha estat elegit secretari primer de la mesa.

Un cop constituït el Parlament, la presidenta de la cambra obrirà consultes amb els líders de les formacions per proposar un candidat a la presidència. El debat d'investidura del nou president de Catalunya s'haurà de fer dins els 10 dies hàbils següents a la constitució del Parlament.

La investidura com a president de la Generalitat requereix el suport de la majoria absoluta del Parlament. Si el candidat no l'assoleix, pot sotmetre's dos dies després a un segon debat i a una segona votació, en què serà suficient la majoria simple, és a dir, més vots a favor que no en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.