ICV-EUiA denuncia que HP acomiada treballadors només per obtenir més beneficis


Temes relacionats

La previsió de més acomiadaments pot comportar noves mobilitzacions a HP (18/gen/11)

Una cinquantena de treballadors d'HP protesten contra els recents acomiadaments (17/nov/10)

HP genera a Sant Cugat dues patents setmanals (28/jul/10)


  • Comparteix:

ICV-EUiA denuncia que els acomiadaments que Hewlett-Packard (HP) pretén dur a terme arreu d'Europa només responen a un criteri d'augment de benefici. Segons els ecosocialistes, són 'totalment improcedents', ja que, asseguren, aquestes vacants se supliran per treballadors subcontractats. ICV-EUiA s'ha reunit aquest dimarts amb el comitè d'empresa per donar suport a les mobilitzacions que els treballadors de la companyia inicien avui.

El president d'ICV-EUiA, Joan Calderon, i el regidor ecosocialista Xavier Boix s'han reunit amb representants del comitè d'empresa d'HP per conèixer el conflicte laboral que pateix la multinacional, que ha anunciat 5.500 acomiadaments arreu d'Europa. Malgrat que encara no se sap amb exactitud com afectaran els acomiadaments a la planta santcugatenca, Calderon ha criticat que les empreses 'aprofitin la crisi' per obtenir major benefici i acomiadar treballadors sense justificació, quan les places que ocupen són necessàries per a la producció.

Joan Calderon

HP pretén acomiadar 50 treballadors sense un motiu clar i cobrir aquestes places amb ocupació de baixa qualitat. No hi podem estar d'acord.




ICV-EUiA dóna suport a les mobilitzacions que els treballadors d'HP de les diferents plantes de l'Estat espanyol comencen aquest dimecres amb aturades de mitja hora. Com a mostra de suport als treballadors, els ecosocialistes han anunciat que prepararan una moció per al proper ple municipal, ja que consideren que l'Ajuntament també ha de prendre part en l'assumpte. En paral·lel, els ecosocialistes també han criticat que HP estigui nominada als Premis Ciutat de Sant Cugat organitzats pel consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.