Romeva lamenta que Europa obri la porta a prohibir l'etiquetatge només en català


Temes relacionats

Raül Romeva: 'Veig el meu futur al món acadèmic' (21/jun/11)

Romeva descarta repetir com a candidat d'ICV a les europees (19/jun/11)

Raül Romeva i tres eurodiputats més demanen l'oficialitat del català a Europa (17/jun/11)


  • Comparteix:

Raül Romeva és eurodiputat

Raül Romeva és eurodiputat

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva (ICV-EUiA) lamenta que el nou reglament del Parlament Europeu permeti al govern espanyol prohibir l'etiquetatge només en català. Romeva ha fet aquests aclariments en un comunicat conjunt escrit amb altres dos representants catalans a l'eurocambra, Oriol Junqueras (ERC) i Ramon Tremosa (CiU), que conclouen que la mesura dóna més arguments a les reclamacions d'un estat propi.

L'eurocambra ha aprovat un reglament que obliga que l'etiquetatge dels productes de qualsevol estat membre es faci com a mínim en una de les llengües oficials de la Unió Europea. Les llengües no oficials, com el català, només hi podran figurar com a 'addicionals'. L'eurodiputat santcugatenc, Raül Romeva, ha subratllat que això pot obrir la porta a la possibilitat que l'Estat espanyol prohibeixi etiquetar productes només en català.

Raül Romeva

Tot això és un àmbit d'interpretació que recau en els estats membres. Ara caldrà veure que farà l'Estat espanyol.



A primera hora d'aquest dimecres, abans de la votació del nou reglament, el Parlament Europeu ha rebutjat una esmena en defensa de l'etiquetatge exclusiu en català. Segons ha explicat Romeva, l'eurocambra no ha volgut acceptar cap esmena ja que hauria suposat tornar a debatre el reglament.

Raül Romeva ha assegurat que aquest nou text és una raó més perquè 'els catalans tinguin incentius racionals creixents per demanar un estat propi'.

Raül Romeva

Cada vegada que tenim aquestes dificultats constatem que l'única manera de solucionar-ho és ser un estat propi.




Romeva d'ICV-EUiA, Oriol Junqueras, d'ERC, i Ramon Tremosa, de CiU, han fet públic un comunicat en el qual mostren el seu desacord amb el nou reglament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.